Lajmet e Fundit

 1. KOSOVA PRANOHET NE SEE CINEMA NETWORK

  Kosova sapo iu bashkangjit rrjetit më të madh të fondeve të filmit në Ballkan, SEE Cinema Network.

 2. HAPET THIRRJA PER SKENEN E VOGEL TE TEATRIT KOMBETAR TE KOSOVES

  Teatri Kombëtar i Kosovës në kuadër të politikave të tij kulturore për zhvillimin e skenës teatrore në Kosovë ka vendosur që të zhvillojë një program të veçantë nëpërmes të së cilit do të ofrojë mundësi për artistët e lirë të realizojnë idetë dhe konceptet e tyre artistike.

 3. UTA IA DHURON MUZEUT TE GJILANIT KAZMEN ME TE CILEN U NGJIT NE EVEREST DHE MANASLU

  Uta Ibrahimi është femra e parë që është ngjitur në dy maje të larta brenda një viti. Uta është ngjitur në majën Everest – 8848 metra mbi nivelin e detit, në muajin maj të këtij viti si dhe në muajin shtator ajo ka shënuar ngjitjen e dytë, atë në majën e Manasolus, 8160 metra e lartë.

 4. FESTIVALI I TEATROVE TE KOSOVES

  Me një ceremoni madhështore, në Ferizaj më 21 tetor filloi Festivali i Teatrove të Kosovës i cili po mbahet për të 47-tën herë me radhë.

 5. “MINI MARATONA HUMANITARE- VRAPO BABADIMER” – EDICIONI II

  Iniciativa tashmë tradicionale, maratona humanitare e fund vitit "Vrapo me Babadimra- kontribuo për familjet në nevojë" edhe këtë vit organizohet nga OJQ "Projekti 5Cent". Qëllimi kryesor i kësaj iniciative është rritja e donacioneve për t’i ndihmuar familjet e varfra në Kosovë me rastin e festave të fund vitit.

Me Shume