< Prev 1 2 3 431 32 33 Next >

SEDAM NOVIH KLAVIRA ZA MUZIČKU ŠKOLU U STANIŠORU


“Čovek se ne hrani samo hlebom, već i kulturom”, ključna je poruka Arnoa Gujona, francuskog humanitarca koji je lično uručio sedam novih klavira predstavnicima muzičke škole “Stevan Hristić” u Stanišoru, za koga su učenici i profesori, u znak zahvalnosti, priredili dirljiv koncert klasične i tradicionalne muzike što ga je oduševilo.

Cela vest...


VELIKI UMETNICI U RADIONICI „MALI ATELJE“


U galeriji „Akvarijus“ u Mitrovici održana je godišnja izložba polaznika edukativno-umetničke radionice pod nazivom „Mali atelje“.

Cela vest...


MODERNIZACIJA NASTAVE U O.Š. ”BRANKO RADIČEVIĆ“


U Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u severnoj Mitrovici svečano je otvoren kabinet za informatiku sa najsavremenijom opremom.

Cela vest...


“United through Music”


27-og septembra, 2017.,komandant KFOR-a, general-major Đovani Fungo sreo se u prostorijama Radio KFOR-a sa predstavnicima muzičkih škola “ Prenk Jakova” iz Prištine i “ Stevan Mokranjac” iz Gračanice. Ovaj susret usledio je nakon uspešne organizacije zajedničkog dobrotvornog koncerta pod nazivom “Ujedinjeni kroz muziku/ “United through Music”, a koji je održan u julu mesecu ove godine.

Cela vest...


JESEN U MOM KRAJU


Učenici osnovnih škola sa teritorije opštine Gračanica stvarali su umetnička dela na temu “Jesen u mom kraju”, izložba njihovih radova održana je u Domu kulture u Gračanici.

Cela vest...


MUZIČKI SPEKTAKL U GRAČANICI


Neprikosnovenim rok hitovima ’80-tih poput “Ti i ja”, “Dolazim za pet minuta”, “Najjači samo ostaju”, “Ti samo budi dovoljno daleko”… poznati roker Đorđe David zagrejao je gračaničku publiku i priredio nezaboravnu atmosferu. Nakon roka, usledili su hitovi sve popularnije folk muzike i popularni Peđa Medenica. Razigrana publika svaku je numeru ispratila ovacijama i gromoglasnim aplauzima.

Cela vest...


„MLADI SE PITAJU“


Omladinsko edukativni klub Sinergija iz Mitrovice organizovao je akciju „Mladi se pitaju“ ispred svojih kancelarija u tom gradu. Ideja akcije je bila da se ispitaju stavovi omladine, saznaju želje i proveri zainteresovanost mladih za učestvovanje u unapređenju društva.

Cela vest...


SOLIDARNOST ZA KOSOVO


“Važno je da deca zdravo žive i bave se sportom”, smatra Arno Gujon, humanista iz Francuske, koji je prošle nedelje poklonima u vidu sportske opreme obradovao članove četiri kluba na Kosovu i to: ženski fudbalski klub u Gračanici, muški odbojkaški klub u Lepini, dečji atletski klub u Prilužju i karate klub iz Štrpca.

Cela vest...


NVO “SOKRAT”


Razvoj demokratije i poštovanje ljudskih prava na Kosovu, bio je cilj osnivača NVO “SOKRAT” u Partešu, koji već šest meseci svoje ideje sprovode u dela. “SOKRAT” (Social Knowledge for Real Accountability and Transparency) osnovali su mladi ljudi, studenti željni promena u svom kraju.

Cela vest...


“DANTONOVA SMRT” OTVARA NOVU SEZONU NARODNOG POZORIŠTA


U susret novoj pozorišnoj sezoni u Narodnom pozorištu u Gračanici radno. Pripreme za predstavu “Dantonova smrt” i zvanično počele. Iz ovog pozorišta najavljuju još dve nove predstave.

Cela vest...


< Prev 1 2 3 431 32 33 Next >