SVE VIŠE TURISTA U GRAČANICI

08.09.17 10:24


Različitim aktivnostima u prethodnih nekoliko meseci Turistička organizacija Gračanice aktivno radi na unapređenju, proširenju i promociji turističke ponude. U pripremi su turističke ponude koje uključuju i druge turističke atrakcije koje se nalaze izvan teritorije opštine Gračanice.

„U cilju bolje promocije turističke ponude Gračanice, u pripremi je novo izdanje turističkog vodiča Gračanice koje će biti završeno do kraja septembra. Za potrebe novog turističkog vodiča ažurirana je baza ugostiteljskih i smeštajnih kapaciteta, a završeno je i fotografisanje svih turističkih atrakcija na teritoriji opštine. Paralelno sa tim, urađeno je snimanje turističkih atrakcija i sela, dronom i digitalnom kamerom. Snimljeni video materijal će biti korišćen za pripremu promotivnih video spotova koji će služiti za promociju turističke ponude Gračanice putem interneta i za emitovanje na sajmovima turizma na kojima učestvujemo“, kaže Boban Petrović, direktor ove organizacije.

Osim toga pripremljene su i nove ažurirane turističke mape koje će se uskoro naći na četiri drvena bilborda u Gračanici. Na turističkim mapama su obeležene atrakcije, smeštajni i ugostiteljski objekti kao i objekti od značaja (banke, menjačnice, institucije, pošte, apoteke, sportski objekti i drugo).

TO Gračanice učestvuje i u pripremama za obeležavanje Dana opštine Gračanica, koji će se održati u periodu od 15. do 21. septembra. „U okviru obeležavanja Dana opštine Gračanica planiran je veliki broj kulturno umetničkih, zabavnih i sportskih dešavanja, među kojima su: koncerti, dan poljoprivrednika i pogačijada, dečije likovne kolonije, dečiji karnevali, pozorišne predstave, turniri u malom fudbalu, srednjovekovni karavan i druga dešavanja“, najavljuje Petrović.

Nedavno je održan treći međunarodni festival Just Out u manastiru Manasija, u blizini Despotovca. Domaćini ove manifestacije su bili Beli Orlovi, vitezovi iz Beograda, koji su ugostili oko 400 gostiju iz 19 zemalja: Francuske, Rusije, Ukrajine, Rumunije, Bugarske, Mađarske, Republike Srpske, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Češke, Slovačke, Turske, Austrije, Danske, Švedske, Belgije, Jermenije i Irana, među kojima su bile i TO Gračanice i viteško udruženje Red Zmaja iz Gračanice sa svojim članovima.

„Na streličarskom turniru organizovane su tri discipline: gađanje standardne mete sa 5 strela, gađanje strele vertikalno pobodene u zemlju sa 3 strele i gađanje zlatnika jednom strelom. Takmičilo se 30 iskusnih streličara i, pored veoma jake konkurencije, prvo mesto je osvojio Nemanja Mihajlović iz Gračanice“, ponosno priča Petrović.

Sve ove aktivnosti doprinose poboljšanju turističke ponude Gračanice, a sve zasluge za to pripadaju ovoj organizaciji.

U Gračanici se svakodnevno mogu videti autobusi sa turistima koji ovde dolaze iz različitih zemalja i veoma su zadovoljni svime što im je pripremljeno i prikazano, što je i najbolja promocija.

TO GRACANICA