PREMIJERA PREDSTAVE “REVIZOR” U ZVEČANU

02.10.17 10:05


U Domu Kulture u Zvečanu, na radost svih ljubitelja pozornice, izvedena je premijera predstave “Revizor” u izvođenju Narodnog pozorišta Priština.

Osnovna tema komedije “Revizor” je korupcija. Dva veka nakon što je napisana, ova komedija je i dalje aktuelna u opisu situacija i karaktera ljudi i mentaliteta u svim društvima na Balkanu i šire.

Delo je pisano na najbolji mogući način, u formi farse, gotovo komediji. Po tekstu Nikolaja V. Gogolja, ovo klasično delo ruskog realizma režirao je Maurisi Fare, švajcarski reditelj rodom iz Katalonije, koji radi kao art direktor Monbižu teatra u Berlinu. Predstava je na opšte zadovoljstvo prihvaćena od strane publike i pozdravljena velikim ovacijama i aplauzom.

Pored glumaca Narodnog pozorišta Priština, Milana Vasića, Anike Grujić, Bojana Stojčetovića, Branka Babovića i Nebojše Đorđevića, igraju i gostujući saradnici prištinskog teatra Aleksandar Mihailović, Jasminka Hodžić i Bojan Veljović. Likovi i opis likova komedije “Revizor” su vrlo važni za njenu potpunu analizu i interpretaciju. Pisac je u ovom delu gotovo sve njih uspeo da ismeje.

Predstava “Revizor” dobila je i dve nagrade – Specijalnu nagradu kritike i nagradu za ulogu koju je dobio Milan Vasić, jedan od glumaca ovog ansambla.

Publika iz Zvečana, Mitrovice i okoline je u velikom broju došla da posle dužeg vremena pozdravi glumce ovog pozorišta, koji su dali obećanje da će u buduće redovnije posećivati sever Kosova.

REVIZOR U ZVECANU