Pozorišni komad „Naša deca“

30.10.17 10:55


Pozorišna predstava „Naša deca“ u izvođenju Izvođačke umetnosti iz Beograda, odigrana je u Mitrovačkom dvoru za decu školskog i predškolskog uzrasta.

Po romanu Branislava Nušića, ova komedija govori o bratu i sestri koji otkrivaju porodične tajne oponašajući svoje roditelje i poistovećujući se sa njima. Zanimljivi porodični zapleti pokazuju kako deca na duhovit način vide i razumeju svoje roditelje u različitim situacijama, kako u porodici tako i u društvu. T

okom predstava smeh je bio neizbežan i niko nije ostao imun na zdrav humor pisca. U glavnoj ulozi se našla čuvena glumica Nada Blam, koja je svojim šarmom i humorom oduševila decu u publici. “U pitanju je interaktivni, ali i edukativni program i mi se trudimo da dečji pisci budu više u dečjim mislima, da oni za njih od malena čuju i onda će se kasnije baviti time, počeće da čitaju njihova dela”, kazala je Blam.

Glumica je istakla da je kultura itekako važna, jer kad nema kulture, posledice se vide kroz 20 godina, dakle ne sada, nego kasnije.

Predstava “Naša deca” izvedena je u nekoliko termina za učenike O.Š. “Branko Radičević“ i „Sveti Sava“, kao i za mališane iz predškolske ustanove „Danica Jaramaz“.

Sutradan je ova komedija, na radost školarca odigrana i u Zubinom Potoku pred prepunom salom Doma kulture.

NASA DECA