MITROVAČKA GRUPA "OMNIBUSI" ZAKORAČILA U DRUGU DECENIJU POSTOJANJA

24.11.17 08:14


Grupa "Omnibusi" je nastala 2007. godine spajanjem muzičara koji su se do tada bavili muzikom u različitim bendovima. Članovi benda su: Dejan Pavićević - vokal, ritam gitara, Danijel Spasojević - solo gitara, Nemanja Mišić - bas gitara, Zoran Savić – bubnjevi .

“Omnibusi” iza sebe imaju dva albuma na kojima se nalazi po 9 pesama. U međuvremenu su snimljene još tri nove pesme, dok je publika imala priliku da čuje samo dve (Obrade i Klupko).

Trenutno se radi na konačnom izboru pesama za treći album, koji je u pripremi. Tekstove i muziku piše Dejan Pavićević, dok u izradi aranžmana učestvuje ceo bend. Njihova muzika se ne može svrstati ni u jedan pravac, jer su skoro sve pesme međusobom različite. Može se reći - Power Pop sa primesama ostalih žanrova. "Exit", "Dan D", "Royal Fest" , "Jazz and Blues North Festival", "Loud Crowd" su neki od mnogih eminentnih festivala na kojima su nastupali predhodnih godina.

“Imali smo uvek dobru prođu kod mlađe, kao i kod starije publike. Madi znaju naše pesme i rado ih pevaju i uz njih igraju. To što smo raznovrsni stilski i to što smo kao celina jedinstveni, iako smo svi različitih karaktera, starosnih dobi i muzičkih ukusa je ono što nas čini posebnim ”, kaže Dejan Pavićević, vokal benda.

“Omnibusi” nakon proslave 10. rođendana kažu da se ponose svojim nastupima i pesmama koje su ostavili iza sebe i time što su izvršili određeni uticaj na mlade ljude. Svoj poslednji koncert održan 18. novembra u Soho baru u Mitrovici vide kao krunu dosadašnjeg rada, jer je bilo puno ljudi koji su došli da ih podrže, svi su pevali i osećala se jako pozitivna energija.

“Mladima poručujemo da istraju u svojim stremljenjima i da se ne odaju apatiji nego da rade što vrednije, vole se i veruju u sebe”, poručuje Dejan.

OMNIBUSI