MUZIČKA ŠKOLA “STEVAN HRISTIĆ”: 38 USPEŠNIH GODINA

07.12.17 08:17


38 uspešnih godina postojanja i rada muzičke škole “Stevan Hristić” obeleženo je prigodnim koncertom učenika. Dela najpoznatijih kompozitora predstavili su najbolji mladi solisti, ali i horovi, čije su glasove pratili zvuci instrumenata.

Prisutni su uživali u koncertu mladih izvođača koji su se potrudili da se predstave u najboljem svetlu. Orila se pesma, čuli su se zvuci klavira, violine, flaute, hramonike, gitare… zabeleženi su i gromoglasni aplauzi.

Muzička škola „Stevan Hristić” u Stanišoru kod Gnjilana, sa odeljenjima u Partešu i Donjem Korminjanu iz godine u godinu beleži sve veći broj učenika, to je zapravo i jedina prilika da mladi pokažu, ali i usavrše svoj talenat za muziku. Što je najbitnije vredni učenici beleže zavidne rezultate, ne izostaju nagrade na republičkim takmičenjima i festivalima. Oduševljavaju i domaću publiku gde god se pojave, što svakako profesori pomno prate i nagrađuju ocenama.

U osnovnoj muzičkoj školi postoji osam muzičkih odseka na kojima se školuju talentovani učenici, a to su: klavir, harmonika, gitara, violina, flauta, truba, udaraljke i solo pevanje. U srednjoj muzičkoj školi učenici se školuju za obrazovne profile: muzički izvođači muzički saradnik”.

Trenutno ovu muzičku školu pohađa oko 500 učenika, većina mladih zaljubljenika u muziku nakon završenog osnovnog i srednjeg obrazovanja nastavlja dalje školovanje na muzičkim akademijama.

MUZICKA SKOLA STANISOR