MANIFESTACIJA „DANI SKLONIŠTA“ OBELEŽENA U MITROVICI

19.12.17 10:49


Manifestacijom „Dani Skloništa“ Kulturno Sklonište Bes(i)Misao obeležilo je dve godine svog rada i postojanja.

Dvodnevna manifestacija bila je prilika da se uputi javni poziv za sve zainteresovane da dođu u Sklonište i upoznaju se sa njegovim radom, idejama i željama. Prvi dan manifestacije bilo je rezervisan za izložbu „Nemir u miru“, predstavu u izvođenju dramske sekcije KSB(i)M i koncerta.

Drugog dana upućen je poziv svima koji su želeli da se upoznaju sa odrastanjem Skloništa i njegovim budućim planovima. Kulturno Sklonište Bes(i)Misao predstavlja mesto na kome se okupljaju mladi iz različitih gradova, profesija i uzrasta. U okviru raznih sadržaja, pokrenuto je osam sekcija, koje pružaju mogućnost da svako pronađe svoj talenat. Tokom nedelje pored dugometražnih i kratkih animiranih filmova, članovi su imali priliku da se upoznaju sa književnošću i istorijom.

Tvorci ovog Skloništa kažu da je Mitrovica kao grad, pun potencijala, ali se nažalost još uvek nalazi u blokadi, zbog pasivnog stanja koje vlada. Zbog trenutne pasivnosti u gradu, ideja je da se kroz aktivnosti oslobode određeni potencijali i kapaciteti koje svaki čovek poseduje, a krajnji cilj da se bes kao emocija i energija, prepušten kroz filter misli, pretvori u misao. Svi su dobrodošli!

DANI SKLONISTA