GODIŠNJI KONCERT KUD-A „KOSOVSKI BOŽUR“

27.12.17 11:38


Kulturno umetničko društvo „Kosovski Božur“ iz Mitrovice organizovalo je svoj Godišnji koncert u sali Mitrovačkog dvora koja je bila mala da primi mnogobrojnu publiku koja je došla da ih podrži.

Čuvari tradicije su pred prepunom salom ljubitelja narodnih igara i pesama izveli nekoliko koreografija, a koncert su dodatno uveličali gosti iz KUD-a Zvečan.

Na bini su se smenjivale koreografije, pesme i igre iz različitih krajeva, simpatični najmlađi članovi i njihovi stariji drugari, dok je publika budno posmatrala i sa velikim zadovoljstvom pozdravljala svaki nastup.

Sestre Sara (9) i Lara (7) Milenković od malena gaje ljubav prema folkloru i već četvrtu godinu su redovne na probama. Vole muziku, radost i emociju koju folklor pruža, nemaju tremu od publike i raduju se svakom javnom nastupu.

KUD „Kosovski Božur“ postoji dugi niz godina kroz koje je menjao svoj naziv, ali je ljubav prema pesmi i igri uvek ista i prevelika. Trenutno broje više desetina članova različitih uzrasta i jako su zadovoljni interesovanjem mladih da budu deo i čuvari tradicije.

GODISNJI KONCERT