DONACIJA SLOVENAČKOG KFOR-A MALIŠANIMA U GORNJOJ SOČANICI

01.02.18 08:47


Školske torbe, kabanice, kape, rukavice, lopte,duksevi, pribori za crtanje i pisanje, deo su pomoći koju su danas podelili pripadnici LMT jedinice slovenačkog KFOR-a deci u OŠ ”Vuk Karadžić” u Gornjoj Sočanici.

Jelena Ćuković, učiteljica u ovoj školi zahvalila se na donaciji, istakavši da ih pripadnici slovenačkog kontigenta KFOR-a redovno obilaze. “Deca su ta koja se iskreno raduju poklonima. Na njihovim licima vidite osmehe i to dovoljno govori o tome koliko su oni srećni zbog ovih poklona”, kazala je ona.

Viši štabni vodnik slovenačkog LMT-a Edvin Ajdarevič, rekao je da su vojnici poželeli da pomognu ovim mališanima jer su škole na ovoj teritoriji siromašne i u lošem stanju. ”Mi želimo da pomognemo ovoj deci koliko god možemo. Najbitnije je obradovati decu, nije mnogo velika pomoć, ali najbitnije nam je da smo ih danas obradovali”, zaključuje Ajdarevič.

Škola se nalazi u zaseoku Jevtići, pohađa je sedmoro đaka nižih razreda i istureno je odeljenje matične OŠ ”Vuk Karadžić” iz Sočanice.

SLOVENCI GORNJA SOCANICA