10 Aug

10 NXËNËS FILLOJNË PUNËN PRAKTIKE NË FUSHËN E TIK

10 nxënës fillojnë punën praktike me pagesë, nëpër kompani të ndryshme në fushën e TIK, ndërsa dy prej tyre në #DokuFest2020, kështu bëjnë të ditur nga Innovation Centre Kosovo (ICK). Praktikantët – nxënës të shkollave të mesme nga regjioni i Prishtinës dhe Prizrenit, janë përfitues të programit për aftësim dhe punësim, të përkrahur nga Bashkimi […]

Më Shumë

10 Aug

LE TË MENDOJMË PËR MIQËSINË DHE TË FITOJMË!

Stafi i Revistës “For You” e ka kënaqësinë e veçantë që të ftojë të gjithë adoleshentët e moshës 14 deri në 18 vjeç të marrin pjesë në konkursin tonë shpërblyes për ese që është i hapur për të rinjtë e të gjitha etnive që jetojnë në Kosovë (shqiptar, serb, rom, ashkali, egjiptian, goran, boshnjak, etj). […]

Më Shumë

7 Aug

ANULOHET TESTI I ARRITSHMËRISË PËR KLASAT E NËNTA PËR VITIN SHKOLLOR 2019/2020

Pas disa shtyrjeve dhe pasigurive për organizimin e Testit të Arritshmërisë, dje më datë 06 gusht 2020, përmes një njoftimin në faqen e saj, Ministria e Arsimit dhe Shkencës bëri të ditur se është marrë vendim që ky test të anulohet.   Në arsyetimin e tyre thuhet se në vazhdën e masave për luftimin dhe […]

Më Shumë

7 Aug

UNICEF-I VAZHDON T’I MBËSHTES INSTITUCIONET PUBLIKE NË KOSOVË

Dje zyra e UNICEF-it në Kosovë bëri të ditur se është duke e vazhduar përkrahjen e vet për institucionet publike të Kosovës. Në kuadër të kësaj përkrahjeje, kjo zyrë njofton se me përkrahjen e Qeverisë së Luksemburgut, e ka dorëzuar edhe një donacion me pajisje mjekësore, gjegjësisht 40 Koncetrues të Oksigjenit, të cilët janë të […]

Më Shumë

6 Aug

NJËZET THËNIET MË TË MENÇURA TË TË GJITHA KOHËRAVE

Në këtë kohë të pandemisë së COVID-19 gjetja e frymëzimit për të menduar dhe vepruar pozitivisht është mjaft e vështirë. Prandaj, para jush e sjellim një listë me thënie frymëzuese të përgatitur nga “Higher Perspective” të titulluar: “20 thëniet më të mençura të gjitha kohërave”.   Në vijim ju ftojmë që ta lexoni këtë listë […]

Më Shumë

6 Aug

KËSHILLA PËR FILLIMIN E VITIT TË RI SHKOLLOR

Teksa vetëm pak më shumë se njëzet ditë na ndajnë nga data 1 shtator, si prindërit edhe fëmijët duhet të fillojnë që gradualisht të përgatiten për fillimin e vitit të ri shkollor. Mirëpo, siç e dimë të gjithë shumë mirë, ky vit shkollor do të fillojë në rrethana të jashtëzakonshme për shkak të pandemisë së […]

Më Shumë

5 Aug

BE-ja E DHURON PJESËN E PESTË TË ASISTENCËS SË VET TË EMERGJENCËS NË KOSOVË

Dje përmes ueb faqes së saj (https://eeas.europa.eu/) Zyra e BE-së në Kosovë/Përfaqësuesit Special të BE-së, bëri të ditur se Kryesuesi në detyrë i kësaj zyre, Riccardo Serri, ia dorëzoi Ministrit të Shëndetësisë Armend Zemaj 30 ventilatorë për njësinë e kujdesit intensiv (ICU), 200 oximetra pulsues dhe 20 pajisje elektrokardiografike, për të luftuar pandeminë e COVID-19. […]

Më Shumë

5 Aug

MBROJTËSIT E KONSUMATORËVE

Në morinë e përvojave tona si konsumatorë ne hasim edhe në shërbime dhe produkte të cilat jo gjithmonë na lënë të kënaqur. Padyshim, rastet më të padëshirueshme janë ato kur ne na shkelen të drejtat tona si konsumatorë dhe ne jemi të bindur se nuk mund të bëjmë asgjë për t’i mbrojtur këto të drejta. […]

Më Shumë

4 Aug

ICK E PUBLIKON RAPORTIN PËR VLERËSIMIN E NEVOJAVE TË EKOSISTEMIT TË KOMPANIVE STARTUP NË KOSOVË

Më 21 korrik 2020 Qendra për Inovacion e Kosovës (Innovation Centre Kosovo – ICK) e publikoi Raportin për Vlerësimin e Nevojave të Ekosistemit të Kompanive Startup (fillestare) në Kosovë.   Në njoftimin për këtë publikim, ICK bëri të ditur se ky studim merret me një prej sektorëve më strategjik të Kosovës i cili e ka […]

Më Shumë

4 Aug

PLATFORMA AKADEMIA KUNDËR PLAGJIATURËS

Keni dëgjuar për Platformën Akademia? Po për plagjiaturën?   Po e fillojmë këtë artikull me këto dy pyetje sepse ekzistenca e Platformës Akademia është e lidhur ngushtë me luftimin e plagjiaturës në të gjitha trevat shqipfolëse.   Në prezantimin e vetvetes në faqen https://akademia.al/, thuhet se “Akademia është ndër sistemet më cilësore për parandalimin e […]

Më Shumë

3 Aug

MINISTRI ZEMAJ DHE AMBASADORI GJERMAN ROHDE MARRIN PJESË NË DORËZIMIN E DONACIONIT ME MJETE MBROJTËSE KUNDËR COVID-19

Ministri i Shëndetësisë Armend Zemaj dhe Ambasadori i ri i Republikës Federale të Gjermanisë në Kosovë, z. Jorn Rohde morën pjesë sot në ceremoninë e dorëzimit në IKSHPK (Institutin Kombëtar të Shëndetësisë Publike të Kosovës) të një kontingjenti të pajisjeve mbrojtëse personale profesionale, dedikuar SHSKUK-së (Shërbimit Spitalor dhe Klinik Universitar të Kosovës) institucioneve shëndetësore si […]

Më Shumë

3 Aug

KËSHILLIM PËR STUDIME DHE BURSA NË SHBA

American Advising Center (AAC) në Prishtinë e ka hapur konkursin për trajnim falas për mësimdhënësit e Kosovës. Ky trajnim do të mbahet gjatë muajit gusht 2020 dhe tema e tij do të jetë: “Këshillim për Studime dhe Bursa në SHBA”. AAC është i akredituar nga Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (MASHT) për ofrimin e […]

Më Shumë