HURRICANE STIŽE

07.10.2021

“HURRICANE” STIŽE!

 

„Hurricane“ (Uragan) je predstavljao Srbiju na Evroviziji 2021 sa pesmom „LOCO LOCO“ i na kraju zauzeo 15. mesto. Grupu sačinjavaju Sanja Vučic ́, Ivana Nikolić i Ksenija  Knežević. „Hurricane“ je prvobitno trebalo da predstavlja Srbiju na Evroviziji 2020 sa „Hasta La Vista“. Međutim, takmičenje je otkazano kao rezultat pandemije KOVID-19.

 

Nastali su kao rezultat oluje

Priču o formiranju grupe objašnjava njihov osnivač Zoran Milinković. Nakon što su uragani Irma i Marija devastirali Karibe 2017. godine, Milinković je učestvovao u naporima za čišćenje na ostrvu Sveti Martin. Po povratku u Srbiju, potom je osnovao grupu da pošalje poruku podrške. Prvi singl Hurricane-a, prikladno, je nazvan „Irma, Marija“. Muzički video pokazivao je napore za čišćenje, dok je pesma propovedala o snazi i volji za ponovnom izgradnjom nakon tragedije.

 

Imaju evrovizijsko iskustvo

Iako se mnogi od nas fokusiraju na napore Hurricane-a 2021. godine, dve članice benda – Sanja i Ksenija – imaju ranije evrovizijsko iskustvo. Ksenija je prva učestvovala na takmičenju. 2015. godine pružila je prateće vokale za Crnu Goru. Pored toga, 2020. nije bio prvi put da je Ksenija pokušala da predstavlja Srbiju na Pesmi Evrovizije. Još 2013. godine učestvovala je u nacionalnom izboru Srbije sa pesmom „Magija“.

 

Ksenija je u srodstvu sa bivšim učesnikom Evrovizije

Dame Hurricane-a ne samo da imaju veze sa takmičenjem za Pesmu Evrovizije kroz svoja lična iskustva, već je Ksenija zapravo ćerka crnogorskog bivšeg učesnika Evrovizije Kneza. Naciju je predstavljao još 2015. Ksenija je, kao što je ranije pomenuto, bila član očevog tima pratećih vokala.

 

Sanja ima iskustva sa mnogim žanrovima

Iako se Hurricane možda nametnuo kao bend koji se uglavnom bavi pop muzikom, iskustvo njihove muzičke industrije je u najmanju ruku različito. Ovo posebno važi za Sanju Vučić. Po završetku srednje muzičke škole u Kruševcu, specijalizovane za solo pevanje, Sanja je bila član crkvenog hora Knez Lazar. Zaštitni znak grupe je etnički, tradicionalni stil Bele vile. Međutim, mnogi ljubitelji Evrovizije pamtiće sufiks, a ponekad i prefiks, ZAA koji je uz Sanjino ime vezan još 2016. godine.

 

Ivana je kraljica plesa

Ne samo da su članice Hurricane-a maestri u polju pevanja, već grupa u svom sastavu ima i obučenu plesačicu: Ivanu Nikolić. Počevši od 14. godine, Ivana se pridružila plesnoj školi Boom 018 u južnom-srpskom gradu Nišu. Šest godina je trenirala u školi, učestvujući na brojnim nacionalnim i međunarodnim takmičenjima u plesu. Prikupila je priličnu kolekciju nagrada na putu da postane višestruka šampionka plesa.

 

One podižu svest

Na početku mučne i neprekidne pandemije KOVID 19 u martu 2020. godine, Ivana, Ksenija i Sanja su koristile singl „Roll The Dice“ da podsete ljude da ostanu kod kuće kako bi zaštitili sebe i druge. Takođe su uputile reči ohrabrenja svim onim herojima koji su pomagali da se uspori širenje koronavirusa.

NEW MAGAZINE