6 UREĐAJA KOJI MOGU POMOĆI TOKOM PANDEMIJE

14.12.2020

Osim usled pandemije, koja se odvija u talasima od marta, tokom ostatka godine manje vremena ćemo provoditi napolju i zbog hladnog vremena. Pored fizičke distance, nošenja maski i čestog pranja ruku, tehnologija može doprineti usporavanju širenja pandemije takođe. Aplikacije za vaš pametni telefon za pronalaženje kontakata mogu vas obavestiti da li ste bili bliski sa nekim čiji je rezultat testa na virus bio pozitivan. Stanice za merenje temperature mogu vas dočekati na ulazu u zgradu, sprovesti merenje, pa čak i sprečiti vaš ulazak ukoliko otkriju visoku temperaturu. Ali nekoliko uređaja kod kuće takođe može pomoći u ovim izazovnim vremenima.

 

Poboljšajte svoju veb-kameru

 

Iako vaš laptop možda već ima integrisanu veb-kameru, kvalitet videa i zvuka možda nije zadovoljavajuć. Veb-kamera Logitecha C925e se priključuje na raspoloživi USB priključak na računaru, zakači se za vrh prenosnog računara, ili radne površine i snimao video visoke definicije od 1080-piksela u punoj rezoluciji sa vidnim poljem od 78 stepeni. Logitekova tehnologija RightLight 2 automatski poboljšava vizuelni kvalitet u uslovima slabog osvetljenja. Za jasno snimanje vaših reči, ova veb-kamera ima dva svesmerna mikrofona. Konačno, C925e ima ugrađeni zatvarač za privatnost kako bi se osiguralo da vas niko ne vidi kada ne koristite kameru.

 

Pojačajte signal svog mobilnog telefona

 

Možda je vaša kućna bežična mreža pristojna, ali vaša mobilna veza nije. Pojačivač signala mobilnog telefona može poboljšati brzinu poziva, tekstova i podataka. Pokrivajući do 3.500 kvadratnih stopa, SureCall Flare 3.0 ima dva dela: malu jedinicu sa pojačivačem i antenom koja se može postaviti na policu sa knjigama, na radni sto, ili sto za ručavanje, i drugu antena koja se postavlja van kuće da pojača prijem. Uz to se dobije i kabl od 15 m i 24 cm.

 

Nadogradite svoj Internet ruter

 

Sa toliko uređaja koji su sada na bežičnoj mreži, možda ste primetili da su njihove performanse znatno lošije kada ih je nekoliko istovremeno uključeno – na primer kada ste na Zoom-u, ili fejstajmu, ali vaš partner gleda epizodu za epizodom Netfliksove (engl. Netflix) serije na pametnom televizoru. Najnoviji standard za bežičnu mrežu po imenu Wi-Fi 6 bi trebalo da pomogne. Vaj-faj 6 je 30 do 40 procenata brži od onoga što sada koristite. Kompatibilan je, to jest, radi i sa starijim bežičnim uređajima, ali ako želite da iskoristili ovu napredniju tehnologiju, potražite prenosne računare, pametne telefone i slično, koji su kompatibilni sa Vaj-fajem 6.

 

Držite ruke dalje od svoje slavine

 

U mnogim javnim toaletima ste videli slavine koje se ne dodiruju. Međutim, možete ih kupiti i za svoj dom. Pametna kuhinjska slavina U proizvođača Moen pušta mlaz vode nakon mahanja rukom ispred malog senzora. Ako u blizini imate pametni zvučnik koji podržava Aleksu ili Gugl, možete da koristite svoj glas i čak zatražite željenu temperaturu i određenu količinu vode. Slavina takođe ima i ručku.

 

Pokrijte tastaturu

 

Tastatura računara je još jedna površina koja može da nosi bakterije i viruse. Dostupan za MekBuk Pro (engl. MacBook Pro) i MekBuk Er (engl. MacBook Air), gornji ultra-tanki zaštitnik tastature GoustKaver Premijum (engl. GhostCover Premium) napravljen je tako da precizno stane preko tastature vašeg određenog MekBuka. Proizvođač preporučuje često skidanje pokrivača tastature radi brisanja ili pranja. Kad se osuši, vratite ga na tastaturu. Velikim slovima je napisano da je ovaj štitnik napravljen od termoplastičnog poliuretana tehničkog kvaliteta.

 

Ubijte klice na telefonu

 

Zdravstveni istraživači kažu da zagađivači poput korona virusa mogu da žive na površini pametnog telefona čak tri, ili četiri dana. Sredstvo za dezinkfekciju za telefon .HoMedics UV-Clean je mala torbica u koju može da stane vaš telefon – čak i onaj veliki poput Galaksija Note20, ili Ajfona 11 Pro Max. Jednom kada ga zatvorite i pritisnete dugme, koristi ultraljubičasto svetlo koje ubija do 99,9 procenata bakterija i virusa. HoMediks kaže da je dokazano da njegova UV-C LED tehnologija dezinfikuje tokom jednog minuta,  što je do 10 puta brže od ostalih sredstava za dezinfekciju na tržištu.

 

Izvor: https://www.aarp.org

NEW MAGAZINE