UPOZNAJTE UTEMELJIVAČE POVERENJA NA KOSOVU!

28.05.2020

Platforma za izgradnju poverenja na Kosovu (Kosovo Trust Building Platform – KTB) započela je kampanju “Upoznaj utemeljivače poverenja na Kosovu”.

 

Među njima su različiti akteri koje će promovisati svake nedelje, a koji, kako navode sa ove platforme, naporno rade na stvaranju pozitivnih promena i izgradnji poverenja na Kosovu.

 

Cilj platforme za izgradnju poverenja na Kosovu je izgradnja mirnijeg i inkluzivnijeg društva i promovisanje inicijativa i napora civilnog društva i međunarodnih organizacija, kao i institucionalne politike i akcije za unapređenje izgradnje poverenja na Kosovu.

 

Ova platforma na adresi www.kosovotrustbuilding.com do sada je sakupila podatke i priče preko 400 inicijativa i 300 aktera koji rade na podršci 135 preporuka sa Foruma za izgradnju poverenja na Kosovu, ali i veliki broj inspirativnih priča i korisnih informacija.

 

Ukoliko ste ovu platformu već pratili, znate da redovno u  okviru svojih aktivnosti objavljuju poruke ‘KTB šampiona’.

 

“Smisao opšteg dobra je da u svakom pojedincu probudimo želju da svojim delovanjem poboljša svet oko sebe. To je način da pravaziđemo sve ono što nas deli, zarad bolje budućnosti svih nas.”

 

“Uvek slušamo da smo budućnost, ali ništa nas ne sprečava da sada/danas delujemo. Pa fokusirajmo se na stvari koje nas ujedinjuju, a ne na one koje nas razdvajaju.”

 

Poruke su aktivistkinje Sanje Vuković i nastavnice plesa Erne Saljihu. Ove dve poruke samo su deo onoga što možete da pročitate u sadržaju KTB šampiona.

 

Takođe, na platformi možete da koristite opciju „Kako mogu da doprinesem“ i da podelite inicijative za izgradnju poverenja i aktere za koje mislite da zaslužuju da budu predstavljeni na platformi.

 

Pridružite se izgradnji poverenja na Kosovu!

NEW MAGAZINE