BOKU NO HERO ACADEMIA -MOJA AKADEMIJA HEROJA

01.10.2020

U septembarskom  izdanju magazina „For You“ predstavljamo „Boku no hero academia“ ili „Moja akademija heroja“. Za one koji nisu čuli za ovu seriju (Ili dva bioskopska filma), ona je zasnovana na manga stripu sa istim naslovom.

 

 

Događaji u „Mojoj akademiji heroja“ se odigravaju u svetu gde je većina čovečanstva dobila mogućnost da razvija super moći koje se zovu „kvirkovi“. One se manifestuju kod dece do četvrte godine. Postoji bezbroj tipova „kvirkova“ i veoma su male šanse da dve osobe imaju iste „kvirkove“. „Kvirkovi“ su stvorili novu kategoriju ljudi: Heroje. Ovi potonji se bore protiv zlikovaca koji koriste „kvirkove“ za sebične i nezakonite ciljeve. Heroji koji odluče da postanu profesionalci su poznati kao Pro-Heroji.

 

Glavni likovi

Glavni junak u priči je Izuku Midorija i njegov drug iz detinjstva Katsuki Bakugo. Obojica pohađaju „U.A.“ srednju školu koja je najbolja u pripremanju budućih heroja. Iako su drugovi iz detinjstva, Midorija i Bakugo nisu u najboljim odnosima zato što Midorija na početku nije uspeo da ispolji bilo koji „kvirk“ a Bakugo ga je konstantno gnjavio u vezi toga. Ovo međutim ne sprečava Midoriju da sanja da jednog dana postane kao njegov omiljeni heroj… Pored veoma zanimljive radnje, „Moja akademija heroja“ je takođe poznata po raznolikosti likova, emocija i poprilično komplikovanih odnosa.

 

 

Broj sezona

Kao što je navedeno iznad, „Moja akademija heroja“ je serija i do sada ima 4 sezone. Prva sezona ima 13 epizoda, druga 25, treća 25 i četvrta 25 epizoda. Takođe ima 5 specijala i dva bioskopska filma, pod nazivom „Moja akademija heroja: Dva heroja“(2018) i „Moja akademija heroja: Uzdizanje heroja“(2019).

 

 

Recenzija i gde ga možete pogledati?

Ovo je jedna od najviše hvaljenih animiranih serija na svetu. Svetski poznati sajt „Rotten Tomatoes“ joj je dao rezultat 100 posto. Dok je manga strip bio prodat u 26 miliona štampanih kopija. Uprkos tome, „Moja akademija heroja“ se još uvek ne prikazuje na Netfliksu, najpopularnijem sajtu za emitovanje(striming) na Kosovu. Tako da najbolja opcija ostaje gledanje na vašem kompjuteru. To možete uraditi na: https://www.crunchyroll.com/myhero-academia. Na ovom sajtu možete besplatno gledati sve sezone. Uživajte!

NEW MAGAZINE