ČETIRI ODLIČNA FILMA ZA OVO DOBA GODINE

19.01.2023

Pored mnogih drugih tradicija, sezona praznika je poznata kao odličan period za gledanje filmova. Na kraju krajeva, nema boljeg bega tokom hladnih zimskih noći. Zato svake godine Holivud ima obilje novih izdanja, počevši od prazničnih romansi do akcionih naučno-fantastičnih filmova. Iz prošlogodišnje selekcije smo izabrali da vam predstavimo četiri odlična kandidata od kojih su dva nastavci veoma uspešnih filmskih hitova.

 

PAD NA BOŽIĆ

Žanr: praznični, romansa, komedija

Režiser: Dženin Demijan

Cast: Lindzi Lohen, Kord Overastrit, Džek Vagner, Džordž Jang, Čejs Remzi, Ali Lohen

Upravo verena, razmažena naslednica hotela doživi nesreću na skijanju. Pati od potpune amnezije, a o njoj se brine zgodni vlasnik malog hotela i njegova napredna ćerka u danima pred Božić.

 

ODLUČAN

Žanr: Praznični, romansa, komedija, fantazija

Režiser: Sean Anders

Uloge: Vil Ferel, Rajan Rejnolds, Oktavija Spenser, Patrik Pejdž, Sunita Mani, Loren Dž. Vuds

Da, to je još jedan pogled na klasičnu prazničnu priču Čarlsa Dikensa „Božićna priča“. Samo ovaj put, Duh božićnog poklona preispituje svoj život, zahvaljujući posebno jedinstvenom Skrudžu. Film „Odlučan“ definitivno ima najpoznatiju glumačku postavu sa Vilom Ferelom kao duhom Božića i Rajanom Rejnoldsom koji se pretvara u škrticu koji bi trebalo da bude taj koji se menja.

 

STAKLENI LUK: NOŽ U LEĐA, MISTERIJA

Žanr: Misterija & Triler

Režiser: Rajan Džonson

Uloge: Danijel Kreg, Edvard Norton, Dejv Botista, Kejt Hadson, Ketrin Han, Lesli Odom Junior

Nakon porodične dinamike u filmu „Noževi u leđa”, režiser Rajan Džonson se okušava u drugačijem okruženju. Ovog puta ekscentrični milijarder Majls Bron (Edvard Norton) poziva svoju staru družinu prijatelja na misteriozni beg (za vreme kovida, ni manje ni više) na njegovo osamljeno grčko ostrvo, gde im je zadatak da reše njegovo „ubistvo“. Igra, međutim, dobija neočekivani preokret, počevši od pizivnice za majstora detektiva Benoe Blank (Danijela Krega) koji je brilijantan onoliko koliko je neobičan.

AVATAR: PUT VODE

Žanr: Naučna fantastika, Avantura, Akcija, Fantazija

Režiser: Džejms Kameron

Uloge: Zoi Saldana, Sem Vortington, Sigurni Viver, Stiven Leng, Klif Kurtis, Džoel Dejvid Mur

Smešten u vreme više od decenije nakon događaja iz prvog filma „Avatar“, nastavak „Avatar: Put vode“ počinje da priča priču o porodici Sali (Džejk, Nejtiri i njihova deca), nevolji koja ih prati , o tome na šta su sve spremni da bi jedni druge zaštitili, bitkama koje vode da bi ostali živi i tragedijama kroz koje prolaze.

 

 

NEW MAGAZINE