CIMIC DONACIJE ZA KVALITETNIJE USLUGE GRAĐANIMA

16.03.2020

CIMIC jedinica KFOR-a i u poslednjim mesecima 2019. nastavila je sa svojom tradicijom pomaganja građanima kroz projekte donacija. Krajem novembra uručili su opremu vatrogasnoj službi u Severnoj Mitrovici. Početkom decembra donacija, u vidu potrošnog medicinskog materijala, dostavljena je i Domu zdravlja u Leposaviću.

 

Špricevi, igle, gaze, dezinfekciona sredstva, trake za testiranje glukoze – deo je onoga što je, od ukupno 25 različitih artikala, stiglo u ovu instituciju. Donacija je posebno vredna, jer je snabdevanje medicinskim potrošnim materijalom koji je Domu zdravlju svakodnevno potreban – otežan, ali i zbog broja pacijenata koji se uvećava tokom zimskih meseci. Ova institucija, sa dve ambulante – u Sočanici i Lešku – i preko 120 zaposlenih, dnevno obavi od 300 do 350 pregleda.

 

“To što smo tražili, zaista su naše svakodnevne potrebe, pomoći će nam mnogo u svakodnevnom funkcionisanju i pružanju usluga pacijentima,” kazala je direktorica Doma zdravlja, Ljiljana Vukadinović, tokom primopredaje donacije kojoj su prisustvovali i zaposleni ove institucije. “Zahvaljujem se pre svega što ste ovde i što ste uvek bili ovde,” kazala je dalje, posebno se zahvalivši LMT timu odgovornom za region Leposavića.
“Uvek su bili zainteresovani za naše potrebe, pokazali su da nisu tu samo za očuvanje reda i mira, nego i da nam pomognu,” dodala je ona, podsećajući da ovo nije prvi put da KFOR pomaže instituciju kojom rukovodi, te da je prethodno pomogao opremanje zubne ordinacije u lokalnoj osnovnoj školi, što je, kako je objasnila, bila zajednička akcija za školu i Dom zdravlja.

 

“Zahvaljujemo se, uvek ste dobrodošli i nadamo se da će saradnja da se nastavi,” zaključila je.

 

“Vaše reči su me učinile srećnim i sigurno da ću ovu poruku da prenesem komandantu KFOR-a,” kazao je šef CIMIC-a, Pasi Juha Sunila. “Srećan sam i ponosan što sam u mogućnosti da budem danas ovde. Ovo je materijal koji ste zatražili od nas, sveukupno 25 različitih artikala. Nadam se da će da vam koriste,” dodao je.

 

Da je ova donacija važna za korisnike usluga Doma zdravlja, kao i saradnja sa KFOR-o,bilo je jasno i po poruci zamenika gradonačelnika Leposavića, Radoša Mihajlovića. On se zahvalio na donaciji ispred lokalne samouprave i gradonačelnika. “Mi smo svih ovih 20 godina imali dobru saradnju, nije bilo nikakvih problema u našoj opštini, nadamo se da će tako da bude i u budućnosti,” kazao je Mihajloviċ.

 

TEXTBOX
CIMIC jedinica je prethodno opremu u vrednosti od 4.000 evra – creva, maske, mašine za ispumpavanje, motorna testera – uručila vatrogasnoj stanici u Severnoj Mitrovici. “Donacija je veoma značajna za KFOR, a glavna svrha je da mi, kao KFOR, pomognemo što je više moguće,” kazao je šef CIMIC-a, Pasi Juha Sunila, dodajuċi da će zahvaljujući donaciji vatrogasnoj stanici, vatrogasci moći da pomognu široj zajednici.
Prema rečima komandira stanice, Ranka Ristovića, donacija je značajna, jer će im pomoći u pružanju kvalitetnijih usluga građanima. “Zahvaljujem se KFOR-u i Timu za vezu iz Severne Mitrovice na odličnoj saradnji. Uz ovu pomoć bićemo mnogo spremniji, nego do sada. Mi imamo dobru saradnju sa kolegama u Južnoj Mitrovici, a moja poruka je da svi počnu da se više bave svojim poslom, a manje politikom,” kazao je Ristović.

NEW MAGAZINE