DA LI JE BEREAL PRAVA STVAR? Zavirite u svet autentičnosti

15.01.2024

 

U ogromnom ekosistemu aplikacija društvenih medija, popularnost nove aplikacije kod tinejdžera širom sveta raste. Za sve one koji ‘još uvek’ nisu upoznati sa ovom aplikacijom, kratak opis bi bio da ova nova aplikacija za društvene medije uzima malo od svih najpopularnijih društvenih medija uključujući, ali ne ograničavajući se na Facebook, Instagram, Snapchat, itd. Štaviše, u isto vreme, ova aplikacija ima za cilj da izbegne mnoge probleme u koje gore pomenute aplikacije imaju kao što su korišćenje filtera za predstavljanje lažnih fotografija, previše vremena provedenog na skrolovanju i tako dalje.

 

Budite pravi, budite Vi!

Kao što je već pomenuto, BeReal nije vaša tipična aplikacija; to je tvoja bekstejdž propusnica u stvarni život! Jedan nefiltriran, neuređen snimak vašeg dnevnog ritma snimljenog istovremeno sa prednje i zadnje kamere vašeg telefona koji se deli u roku od malog dvominutnog prozora. Bez fasada, bez filtera, samo život, sirov i realan. Zvuči cool, zar ne?

 

Hajde da pritisnemo taster za pauzu

Kao i sa bilo čim drugim što je povezano sa internetom, uprkos tome što želi da izbegne mnoge rizike koje bi korišćenje postojećih društvenih medija moglo doneti, BeReal takođe pati od određenih rizika. Stoga, u nastavku možete pročitati nešto više o tome koje su prednosti, i koji su nedostaci u vezi sa BeReal-om.

 

PREDNOSTI

Preopterećenje autentičnosti

Nema filtera? To je naziv igre! To znači da ne morate da brinete o postovima sa savršenim slikama. BeReal slavi lepotu stvarnih trenutaka.

 

Povežite se i komunicirajte

RealMoji su dostupni za uspostavljanje jednostavne komunikacije. Koristite ove zabavne male ikone da reagujete na fotografije svojih prijatelja i uđete u neki cool razgovor, baš kao što radite na drugim platformama.

 

Brzi zalogaji zabave

Recite zbogom beskrajnom skrolovanju. BeReal je aplikacija protiv pomeranja; to znači da stvari budu kratke, slatke i tako zabavne.

 

NEDOSTACI

Rizičan posao

Sa slobodom dolazi i odgovornost. Imajte na umu da postoji realna šansa da neki postovi ne budu prikladni za sve. Zbog toga treba da budete stalno oprezni na takav sadržaj i da se trudite da ga blokirate ili potpuno izbegnete. Ako ne znate kako, nemojte oklevati da tražite pomoć od svoje porodice.

 

Lokacija, lokacija, lokacija

Vaša lokacija bi mogla biti javna! To je zato što je funkcija geolokacije podrazumevano omogućena. Shodno tome, to znači da bi mesta gde često provodite vreme mogla biti prikazana. Nije kul ako stranci provire unutra. Dobra vest na ovom frontu je, međutim, da se ova funkcija može onemogućiti.

 

Ups! Propušten prozor

Ako propustite 2-minutni period, još uvek možete da objavite svoju fotografiju kasnije. Međutim, BeReal će poslati vašu objavljenu fotografiju vašim prijateljima uz obaveštenje da ste propustili navedeni prozor. To je kao „kasno“ zvono u školi, ali za fotografije. Ovo bi moglo da izvrši pritisak na vas kao korisnika da objavite svoju fotografiju u datom vremenskom okviru, što se može poklopiti sa drugim aktivnostima kao što su školski časovi, vaše vreme učenja, itd. Ako je to slučaj, ne bi trebalo da dajete prednost ovom vremenskom roku za objavljivanje jer bi vas to moglo dovesti u nevolje sa vašim nastavnicima i/ili roditeljima ili biste mogli nenamerno otkriti privatne informacije koje ne želite da delite sa drugima.

 

Koja je konačna reč?

Neobična, spontana atmosfera BeReal-a je kao dašak svežeg vazduha u univerzumu društvenih medija. To je kao dnevna doza iskrene stvarnosti koja je zabavna, ali kratka. BeReal može biti vaš novi najbolji prijatelj, ali kao i sve cool stvari u životu, dolazi sa znakom upozorenja. Dok hodate po užetu njegovih jedinstvenih karakteristika, zapamtite, da je to stvarno zabavno, ali i bezbednost je kul! Za sada uživajte u korišćenju BeReal-a uz malo pažnje. Snimajte, delite, ali budite oprezni!

 

Upamtite, BeReal (budite pravi), Budite Vi! 📸

NEW MAGAZINE