ĐAK MESECA

29.09.2021

 

 

Poštovani čitaoci Magazina For You, počela je nova školska godina, a mi smo vam pripremili nešto novo. Dugo godina smo  vas u ovoj rubrici izveštavali školama različitih profila, a sada je došao red na vas, najbolje učenike baš tih osnovnih i srednjih škola.

 

Ko će biti učenik meseca u vašem odeljenju? Predložite druga ili drugaricu, predstavite nam se, recite nam zašto ste najbolji i po čemu se izdvajate od drugih, koje su vaše vrednosti kojih se pridržavate i šta vam je krajnji cilj? Pozivamo Vas na upoznavanje, a najbolji od Vas naći će se na stranicama našeg i vašeg Magazina For You. U ovom broju predstavljamo vam Helenu Popović!

 

Helena Popović ima dvanaest godina i pohađa šesti razred osnovne škole Sveti Sava u Sušici. Odmah na početku razgovora sa ovom plavookom i nasmejanom  devojčicom saznajemo da je odličan đak, da ima sve petice i da su joj omiljeni predmeti biologija i likovno. Novu školsku godinu počela je u nadi da je pandemija COVID-19 neće sprečiti u redovnim školskim aktivnostima.

 

-Ne volim da se sećam prethodne dve školske godine i vremena pandemije. Nadam se da se neće nastaviti.  Sve mi je to užasno, najviše zbog on-line nastave, koju ne volim. Bilo je sve to novo iskustvo za mene, nedostajalo mi je moje društvo i moja školska klupa. Nadam se nećemo nositi maske ove godine i da ćemo imati standardnu nastavu-kaže Helena.

 

Buduća učiteljica ili slikarka!

Njena najveća želja je da jednog dana, kada poraste, postane učiteljica zato što voli decu, ali mnogo voli i da uči. Uzor joj je njen razredni starešina Nadica Popović, za koju kaže da je najbolja.

 

Helena ima puno interesovanja, hobi joj je slikanje i u tome je veoma dobra. Volela bi da se jednoga dana oproba i kao umetnica, ali kako mudro kaže- vreme će pokazati svoje.

 

Od Helene saznajemo da slobodno vreme provodi vozeći rolere, ali i u druženju.

  • Ponekad idemo na piće, šetamo se, ali ipak se najbolje družimo u školi. U odeljenju nas ima 22-je i mislim da smo najbolji razred, jer se u školi se najbolje slažemo.

 

Voli da čita, a omiljena knjiga joj je Tom Sojer.  Kaže nam i da je redovno prati njen omiljeni Magazin For You, gde joj se posebno sviđaju rubrike o modi i životinjama. Dodaje i da mnogo vremena, poput svojih vršnjaka provodi na internetu, posebno na Snap Chatu i Tik Talku, gde ima čak 23 000 pratilaca. Ipak Helena naglašava da vreme na Internetu treba pametno koristiti, zarad sticanja nekih novih veština. Prema njenim rečima ona se tu naučila montiranju i režiranju video klipova i to joj predstavlja posebno zadovoljstvo.

 

Helena se bavi i sportom. Od malena voli odbojku koju trenira u odbojkaškom klubu Gračanica. Uzor su joj mnogi sportisti, od kojih nam je posebno izdvojila Novaka Đokovića, Vanju Udovičića i Milicu Mandić.

 

LEPA REČ, GVOZDENA VRATA OTVARA

Od Helene smo čuli mnogo mudrih stvari, ali i saznali zašto je drugari i drugarice iz razreda vole.

-Pomažem svima, onaj koji je dobar i koji pomaže drugima uvek biva nagrađen. Sa svima umem da nađem zajednički jezik, a trudim se da svakom pomognem tokom nastave. Trudim se i da budem najbolja i ne volim da u školu idem nespremna- kazala nam je Helena.

 

Na kraju razgovora sa Helenom, ona je iskoristila priliku i da pošalje poruku svojim vršnjacima širom Kosova

– Znanje, vaspitanje, druženje i tolerancija su najbitniji u životu. Mama mi uvek kaže da budem kulturna, vredna i da lepa reč gvozdena vrata otvara. Toga se uvek pridržavam, a to je i moj savet svim vršnjacima na Kosovu- poručila je Helena.

Mi se sa njom slažemo i želimo joj svu sreću u životu!

 

NEW MAGAZINE