DOJA CAT: SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O REPERKI KOJA IZVODI PESMU „SAY SO“

21.04.2022

 

Čini se da Doja Cat podiže svoj nivo sa svakim novim izdanjem. Reperka, pevačica i producentkinja koja menja izgled, izgradila je reputaciju jednog od najuzbudljivijih pop talenata u nastajanju, oduševljavajući fanove i kritičare širom sveta svojim repovanjem dok prepliće jezik i zaraznim melodijama. 

 

Nakon što se vrtoglavo popela na vrh top-lista sa viralnim hitovima kao što su ‘Say So’ i ‘Kiss Me More’, Doja Cat je zauzela svoje mesto na čelu scene, kombinujući hip-hop, R&B, rok i mnoge druge uticaje u svom jedinstvenom zvuku. „Planet Her“, Dojin treći studijski album, objavljen je 25 juna 2021, i na njemu gostuje niz superzvezda sa kojima su fanovi navikli da je vide kako deli binu. Doja je postajala sve jača i jača. U nastavku ćemo pogledati njenu dosadašnju karijeru i informisati vas o stvarima koje možda niste znali o njoj.

 

Ko je Doja Cat?

Doja Cat je reperka, pevačića, tekstopisac i producentkinja. Rođena je 21 oktobra 1995 godine i njeno puno ime je Amala Ratna Zandile Dlamini.

 

Odakle je?

Rođena je u Los Anđelesu, i nije ni čudo što je „Ulična zabavljačica” rođena u gradu sa bogatom muzičkom i pop kulturnom baštinom. Ubrzo nakon njenog rođenja, Doja i njena majka preselile su se u Njujork, gde su ostale pet godina. Zatim se nastanila u svojoj matičnoj državi Kaliforniji.

 

Kako je Doja Cat dobila svoje umetničko ime?

Doja je ranije govorila da je kao tinejdžerka bila pomalo luckasta. Povrh svega, uvek je imala mačke koje su ulazile i izlazile iz njene kuće i izražavala je ljubav prema krznenim stvorenjima. Kombinujući dve stvari koje je najviše volela, rođena je njena jedinstvena umetnička ličnost i od tada se držala toga.

 

Kako je Doja Cat postala poznata?

Trebalo je malo vremena!

Dok je odrastala, pohađala je časove baleta, stepa i džeza i na kraju je bila deo brejkdens trupe koja je obilazila grad. Dojina tetka joj je davala časove pevanja, što joj je omogućilo da se upiše u školu scenskih umetnosti. Njeno putovanje kao umetnice počelo je sa 16 godina. Svoj prvi prodor ostvarila je nakon što je svoju pesmu „So High“ postavila na Soundcloud.

 

Nekoliko godina kasnije, u martu 2018, Doja Cat je izbacila svoj debi studijski album „Amala“. Projekat je uključivao singlove poput „Go To Tovn“ i „Candy“ i istakao je raznovrsnost pevačice iz Los Anđelesa.

 

U avgustu 2018, Doja je objavila urnebesni video za svoju mim numeru, „Mooo!“ koristeći video efekte zelenog ekrana i raskošnu odeću sa animal printom sa kravljim motivima da bi prikupila preko pet miliona pregleda za dve nedelje.

 

Najveće pesme

Doja Cat svakako ima sposobnost da pravi hitove. Zvezda koja peva i repuje izgradila je reputaciju zbog svog jedinstvenog spoja savremenih zvukova, zajedno sa svojom sposobnošću da stvara viralnu muziku sa masovnom privlačnošću. Najvažniji među njenim hitovima su:

 

‘Candy’, preuzeta sa njenog debitantskog albuma „Amala“, bila je njena prva solo pesma na listi, koja je dostigla 86 mesto na Bilbord 100 listi. Bio je to pritajeni hit, koji je pokupio veliku pažju što se često delio na TikTok-u, platformi za koju izgleda da je Doja drži na dlanu.

 

‘Mooo!’ je imala ogroman uticaj na priznanje njenog prethodnog rada. Dok Doja smatra da je pesma o mimovima o ljubavi prema kravama „odbacivanje“ i „šala“, ova pesma je otvorila put slušaocima da otkriju njen prethodni, ozbiljniji rad.

 

‘Hot Pink’ pesma je dobro primljena i od strane kritičara i fanova, pošto se popela na broj 19 Bilbordove liste albuma u ​​roku od dve nedelje od objavljivanja. Ali je gromoglasan uspeh Dojinog fanki smeša „Say So“ doveo projekat do vrhunskog broja 9.

 

‘Say So’ U početku, pesma nije objavljena kao singl. Ali nakon što se pojavio TikTok izazov, uz učešće ljudi poput Dua Lipe, pesma je dobila drugi vetar, popela se na top-liste na broj 5. Zatim je došla Nicki Minaj. Queen of the Barbs je obezbedila ‘trešnju na vrhu torte’, sa elegantnim remiksom koji je obojici umetnika doneo broj 1 po prvi put.

 

(Izvor: https://planetradio.co.uk)

NEW MAGAZINE