FUTSAL SVE POPULARNIJI: UPOZNAJTE TROFEJNI FSU LEPOSAVIĆ!

16.03.2020

Mali fudbal koji se igra u dvoranama je možda kod nas još u povoju, ali oni koji su pioniri u bavljenju ovim sportom, već beleže značajne rezultate. Sportsko futsal udruženje Leposavić osnovano je avgusta 2018. godine. Iako mlado, za sobom već ima niz uspeha. Klub broji 24 igrača i 5 članova u upravi. Mnogo je planova, a jedan od njih je i otvaranje škole futsala za mlade. Dakle, očekujmo još mnogo rezultata i novih igrača!

 

 

Kako je sve počelo?

“S obzirom na to da je opština Leposavić prepoznatljiva po održavanju tradicionalnog turnira u malom fudbalu, naša želja bila je da afirmišemo i razvijemo ovu sportsku disciplinu u nasoj opštini,” kaže za Magazin “For You” predsednik kluba iz Leposavića, Nenad Georgijev. Ubrzo nakon registracije kluba, započeli su takmičenje u okviru Regionalne lige Zapad za takmičarsku sezonu 2018/2019. Već u prvoj takmičarskoj sezoni, vrednim i napornim radom, ostvarili su prvi značajan rezultat. Osvojili su prvo mesto i time obezbedili plasman u viši rang.

Kada je u pitanju takmičarska sezona 2019/2020, takmiče se u Trećoj futsal ligi Zapad. “I možemo se pohvaliti činjenicom da smo dominantnom igrom na terenu uspeli da osvojimo Kup i time se plasirali u 1/8 Kupa Srbije,” dodaje Georgijev. Tako su dobre rezultate nastavili da nižu.

 

Utiče li to na popularnost ovog sporta?

“Futsal sve više postaje popularan, posebno među mladom populacijom koja pokazuje veliko interesovanje za bavljenjem ovim sportom. Mišljenja smo da smo uspeli da podignemo svest o značaju ovog sporta, kao i sporta uopšte, kojim se pre svega promoviše zdrav način života,” kaže Georgijev i dodaje da je dokaz za to brojna publika koja prati njihove utakmice: “Koja dolazi u sve većem broju da podržava nasu igru i sa velikim zadovoljstvom zajedno sa nama proslavlja svaku našu pobedu.”

Pre početka sezone, FSU je održao pripreme, a sada, svake nedelje, pored prvenstvenih i kup utakmica, imaju i tri do četiri treninga na kojima se, kako dodaje, uz veliki napor pripremaju za svaku utakmicu. Zato su buduća očekivanja i velika. Planiraju da se u narednom periodu plasiraju u Drugu futsal ligu i da ove godine pokušaju maksimalno da podignu nivo igre i dođu što bliže osvajanju Kupa.

 

Na kraju, pitali smo i – koja bi bila njegova poruka mladima koji bi da se oprobaju u ovom sportu?

“Imajući u vidu da ove godine planiramo otvaranje škole futsala za omladince, poruka mladima koji žele da se oprobaju u ovom sportu bila bi da nam se priključe u što većem broju, da osete duh i atmosferu ove igre i da zajedno grabimo ka što većim uspesima.”
Posetite trening, ili utakmicu FSU Leposavić i uverite se u moć i lepotu timske igre !

NEW MAGAZINE