“GLOBAL YOUTH REPORTER”: UKLJUČIVANJE MLADIH U BORBU PROTIV MRŽNJE

27.07.2020

Nema sumnje da je jedan od glavnih problema svih mladih širom sveta, kao rezultat pandemije COVID-19, nemogućnost razvijanja rutinskih aktivnosti. To znači mnogo slobodnog vremena, međutim, i vrlo malo mogućnosti da se ono produktivno iskoristi. Ili se bar tako čini na prvi pogled, jer Internet tehnologije, ipka, nude priliku da postanete deo različitih onlajn inicijativa i projekata od lokalnog do globalnog nivoa.

 

Kada su u pitanju globalni projekti, 20. oktobra 2020. godine Team Harmony Fondacija pokrenuće međunarodnu inicijativu da se mladi uključe u borbu protiv mržnje. Kao deo ovog projekta, Team Harmony Fondacija u partnerstvu sa Emerson koledžom traži reportere (novinare) iz celog sveta koji bi učestvovali u onlajn seriji iz šest delova na temu – MRŽNJA: Šta ćeš TI da URADIŠ? (HATE: What are YOU going to DO?).

 

U svakoj epizodi koju će studenti (đaci) stvarati za studente biće istaknute aktivnosti koje promovišu poštovanje i inkluziju, sa naglaskom na ono što svako od nas može da učini u borbi protiv rasizma i predrasuda u sopstvenim zajednicama. Kao mladi reporter/novinar prisustvovaćeš sastancima u vezi sa programskim temama, intervjuisati sagovornike i bavićeš se istraživačkim aktivnostima u sopstvenoj zemlji. Pored toga, biće ti dodeljena tema i tvoj zadatak će da bude da pripremiš video hroniku u vezi sa njom.

 

Zašto bi trebalo da budeš deo ovog projekta?

 

Ukoliko činjenica da ćeš pomoći da svet postane bolje mesto možda nije dovoljna da postaneš deo ovog projekta, onda još jedan od razloga može da bude to što će da budeš planćen za svoj rad. Naknada za jednu epizodu iznosi 250 dolara (NAPOMENA: Kao novinar ne možeš da se pojaviš u svim epizodama).

 

Stoga, ako imate od 16 do 22 godine, a strast su vam video događaji i osećate se prijatno pred kamerama, spremni ste da se obavežete na angažman u periodu od 7 meseci (septembar 2020 – mart 2021), onda vam preporučujemo da posetite Internet stranicu https://teamharmonifoundation.org/opportunities gde ćete pronaći sve informacije o tome kako možete da postanete deo ove globalne inicijative u borbi protiv mržnje i da za to budete plaćeni.

NEW MAGAZINE