IVANA MIŠKOVIĆ: NAPORAN RAD SE UVEK ISPLATI, VERUJTE U SEBE!

06.12.2022

 

Dvadestsedmogodišnja hrvatska blogerka Ivana Mišković, voli modu, lepotu i putovanja – ukratko lifestyle teme. Svojim pratiocima na Instagram-u, kojih ima preko 34.000, gotovo svakodnevno podeli neku od svojih fotografija, bilo sa putovanja ili sa nekog „običnog mesta“. Najbolji savet koji je ikad dobila u životu bio je savet njene mame: „Manje je više pa se time rukovodi i u poslu i u životu“. Još od malih nogu sanjala je o karijeri novinarke, a to joj se i ostvarilo, i bila je i najmlađa glavna urednica jednog lifestyle portala u Hrvatskoj. U razgovoru za Magazin 4You otkrila nam je kako je započela njena karijera, kako izgleda jedan dan u životu, koje su joj slabosti, zašto je samoj sebi najveći rival i kakvi su joj planovi za budućnost.

 

Na Instagramu vas prati više od 34.000 ljudi, šta mislite da je presudno za „ovakav uspeh“?

Za moj uspeh je zaslužna moja dosadašnja karijera, odnosno posao kojim sam se bavila. Naime, bila sam najmlađa glavna urednica lifestyle portala u Hrvatkoj i počelo je sa time da su svi želele da vide kako izgleda moj dan – i evo nas tu gde jesmo! 🙂

 

Šta je ono što Vas razlikuje od mnoštva drugih influensera na raznim digitalnim platformama?

Razlika između mene i drugih influensera, osim sto sam relativno dosta kraće na sceni od većine mojih koleginica, je to što mi je publika starija od mene same – a to je publika s kojom morate imati duboki odnos, a najbolje od svega je što međusobno razmenjujemo savete pa komunikacija nije jednosmerna.

 

Kako biste opisali svoje pratioce?

Moji pratioci su većinom uspešne ostvarene žene između 30 i 40 godina, koje malo slobodnog vremena koje imaju koriste na komunikaciju sa mnom što izuzetno cenim. One su kao one prijateljice koje ne vidite godinama, a opet vam se izmami osmeh na pomen njihovog imena.

 

Kako izgleda jedan uobičajeni dan u životu Ivane Mišković?

Jedan uobičajeni dan u mom životu izgleda ovako: rano buđenje, pola sata u kupatilu samo za mene (čitajte koncert u tušu 🙂 ) nakon toga obavljanje rada od kuće (rešavam mailove, gledam odobrenje, čitam briefove). Obavezno nakon ručka je pripremanje moodboardova i ostalih sitnica za stvaranje contenta i onda ide terenski deo – stvaranje fotografija, videozapisa, snimanje storija i ostalih obaveza. Ako je dan za neki važan event i taj deo se mora odraditi. Oko 19 h moj radni deo dana se završava i onda isključim mobilni telefon na sat vremena i odem negde sa prijateljicama ili pogledam neku dobru seriju. Rano uveče idem da spavam (već oko 21-22 h) tako da se tada i moj dan završava.

 

Koja je najzanimljivija priča iz tvog detinjstva?

Uvek se sećam kad me mama kao malu pitala šta želim biti kad odrastem, a ja sam rekla “lepa”. Svi su prasnuli u smeh i pitali me kako to mislim, a ja sam rekla da želim biti “lepa jer će me onda svi slikati”. I evo nas danas – svi me slikaju 🙂

 

Da li ste ikada razmišljali o tome da sve ostavite iza sebe i da započnete nešto novo?

Nisam još došla u fazu da mi nedostaje kreativnosti ili motivacije za ovaj posao, tako da nisam još uvek razmišljala da ostavim sve iza sebe i započnem nešto novo – ja ovaj posao zaista volim i planiram ga raditi sve dok ne bude uticao negativno na moj privatni život.

 

Koga vidite kao svog najvećeg rivala?

Kao svog najvećeg rivala, vidim sebe za 5 godina. Želim biti bolja od te verzije Ivane Mišković, želim što pre napredovati i ostvariti sve zadate ciljeve.

 

Facebook, Instagram, Snapchat, WhatsApp, TikTok ili…?

Instagram, Instagram i uvek Instagram. Taj TikTok me izluđuje! : D

 

Telefonski pozivi, mejlovi ili poruke?

Mejlovi. Volim jasno konciznu komunikaciju tako su mi mejlovi omiljena forma.

 

Da li koristite emodžije u komunikaciji i koji najčešće koristite?

Često koristim emodžije u komunikaciji, a u poslednje vreme mi je najčešči 👌🏻. Meni to znači jasno, primljeno ka znanju, primljena poruka i shvaćena.

 

Najčudnija, najsmešnija i najneprikladnija poruka koju ste dobili od nekoga?

Najčudnija poruka koju sam dobila: da pošaljem sliku svojih laktova, najsmešnija: zamena sa Ivanom Mišković Karić, a najneprikladnija: ponuda da budem deo dating stranice u Njujorku.

 

U svojim objavama na IG-u najavili ste saradnju sa poznatim srpskim muzičarem Stefanom Đurićem – Rastom, možete li nam reći nešto više o ovome?

Saradnju sa najpoznatijim srpskim muzičarem Rastom smo najavili kao saradnju sa Chypkom, hrvatskim streetstyle brendom koji je obukao Rastu za poslednje projekte.

 

Čemu se nadate da ćete postići u narednih pet godina?

U narednih pet godina se nadam da ću osnovati svoju porodicu, te da ću biti malo više ili barem jednako uspešna u svom poslu. Meni je samo važno da smo svi zdravi pa će sve ostalo doći.

 

Ivana je imala poruku i za čitaoce Magazina 4You.

“Naporan rad se uvek isplati, ne bojite se da rizikujete u poslovnom svetu, samo treba verovati u sebe i rezultati neće izostati”.

NEW MAGAZINE