JOŠ JEDNA CIMIC DONACIJA: ZA KVALITETNIJE ZDRAVSTVENE USLUGE

28.07.2020

Medicinski aparati ključni za primarnu zdravstvenu zaštitu – deo su donacije CIMIC jedinice KFOR-a koja je danas uručena ambulanti u Banjskoj.

 

Donacija vredna 4.000 evra sastoji se od aparata za merenje šećera u krvi, EKG aparata, pulsnog oksimetra, medicinskog aspiratora, inhalatora, kompjutera, tečnosti za sterilizaciju.

 

Ova ambulanta u opštini Zvečan, funkcioniše pod okriljem mitrovičkog Kliničko-bolničkog centra. Stanovnici Banjske primarnu zdravstvenu zaštitu mogu da dobiju u ovoj ambulanti,  umesto da putuju do prvog Doma zdravlja ili mitrovičkog KBC-a.

 

Osim što će ovi aparati unaprediti zdravstvenu zaštitu, donacija je važna i zbog činjenice da je uručena u jeku pandemije COVID-19.

 

“Želim da se zahvalim organizaciji KFOR-a koja nam je donela opremu koja nam je bila neophodna, naročito u vreme pandemije kada je zapravo ceo svet u nedostatku određenih medicinskih sredstava,” kazala je doktorka Jovana Simić. Ona je zajedno sa svojim kolegom, dr Slavkom Vlaškovićem, učestvovala u preuzimanju donacije.

 

Ona se zahvalila i u ime vršioca dužnosti direktora mitrovičkog KBC-a, dr Zlatana Eleka, i u ime svojih kolega.

 

“Dr Slavko Vlašković i ja ćemo preneti vašu poruku, vašu pomoć, a naročito što je to u vreme kada je nama to zaista neophodno i kada je svaka pomoć dobrodošla. Hvala vam još jednom,” dodala je.

 

Zbog pandemije COVID-19 još je važnije da zdravstvene usluge budu efikasne i adekvatne, dodao je zamenik komandanta Regionalne komande KFOR-a Istok, pukovnik Noal Hobek.

 

Građanima Zvečana poručio je:

 

“KFOR ceni priliku da sarađuje sa vama, saradnja koju imamo sa zajednicom pomaže u obezbeđivanju sigurnog i bezbednog okruženja za sve građane Kosova.”

NEW MAGAZINE