KANGOO JUMPS

03.04.2023

Još jedan zimski mesec je pred nama, možda vam je jedna od novogodišnjih odluka bila ta da u ovoj 2023. godini počnete da vežbate ili da se rekreirate. Za sve ljubitelje fitnesa i aerobika ali i za one koje to tek planiraju da postanu, mi vam u ovom izdanju našeg magazina predstavljamo jedan interesantan vid vežbanja. Reč je o Kangoo jumps-u, koji je sve popularniji i traženiji kod nas. Obavezan “rekvizit” je posebna obuća, takozvane rolerke na kojima se odskače. Naime, Kangoo Jumps predstavlja intenzivan, visoko motivacioni trening, koji pokreće čitavo telo, povećava izdržljivost mišića i pozitivno utiče na kardio-vaskularni i respiratorni sistem. Program vežbanja se može prilagoditi svakom nivou, odličan je za vrhunske sportiste, ali i za apsolutne početnike, rekreativce.

 

Šta je Kangoo Jumps?

Kangoo Jumps je lak, bezbedan i efikasan sistem kardio treninga koji se sastoji od specijalno dizajniranih čizama i licenciranih fitnes programa koji je razvijen u Evropi ranih 1990-ih. Zajedno, čizme i fitnes programi čine vežbanje toliko zabavnim da nećete verovati da zapravo vežbate!

 

Kangoo predstavlja više od običnog treninga, jer čizme koje se koriste dizajnirane su tako da pomažu izgradnji mišića i izdržljivosti. Ono što je posebno interesantno je upravo već pomenuti dizajn čizama – rolerki. One podsećaju na čizme za skijanje, koje su povezane sa oprugama u obliku jajeta i pružaju „vežbu povratka”, koja ne opterećuje leđa i zglobove toliko kao trčanje. Specijalno patentirani sistem opruga apsorbuje 80% udarca, a akcija odbijanja pomaže da se sagori 20% više kalorija nego samo hodanjem, skakanjem ili trčanjem u običnim patikama!

 

Kangoo Jumps su prvobitno razvijene od strane lekara posebno za rehabilitaciju ortopedskih pacijenata koji su se oporavljali od povreda kolena, kuka i leđa. Ubrzo nakon toga, otkriveno je da nude neverovatan kardio trening, pomažu u jačanju i tonusu mišića i da su neverovatno zabavne za korišćenje!!

 

Kakve vežbe mogu da se rade u Kangoo Jumps-u?

Ukoliko ste se pitali kakve vežbe je moguće raditi u Kangoo Jumps-u, odgovor je – praktično sve aerobne vežbe i intervalni treninzi! Čizme jednostavno dodaju intenzitet kroz težinu i prirodnu silu gravitacije, pa stoga vežbanje sa Kangoo Jumpsom sagoreva i do 25 odsto više kalorija.

 

Jedan tipičan Kangoo trening počinje aerobik, a potom se prelazi na intervalne treninge kao što su skokovi i čučnjevi. Još jedna od nedoumica vezano za ovaj tip treninga je udobnost “rolerki”. Kangoo čizme se prave u fleksibilnim veličinama sa podstavljenom postavom koja se prilagođava stopalu.  Stoga ih može nositi svako, bez ograničenja od 6 do 92 godine!

Dizajnirane u Švajcarskoj od visokokvalitetnih materijala, Kangoo Jumps čizme su napravljene tako da budu „teretana u torbi“ u bilo kom trenutku.

 

Benefiti Kangoo Jumps-a

Osim što je zabavan, ovaj vid vežbanja ima i nekoliko benefita. Mi ćemo vam nabrojati samo neke od prednosti:

 • Kardio trening visokog intenziteta
 • Vežba sa malim uticajem
 • Promoviše gubitak masti
 • Stimuliše limfni sistem
 • Jača imuni sistem
 • Povećava kardiovaskularnu izdržljivost
 • Poboljšava koordinaciju, snagu i ravnotežu
 • Pomaže u poboljšanju držanja
 • Optimizuje kardiovaskularno zdravlje
 • Smanjuje verovatnoću oštećenja zglobova
 • Pomaže u prevenciji osteoporoze

 

I za kraj još jedna prednost Kangoo Jumps

Osim fizičke spremnosti, oni koji ispražnjuju ovu vrstu fitnesa slažu se u tome da se osećaju samopouzdanije, imaju bolju mentalnu jasnoću, pa čak i bolje spavaju kada vežbaju sa Kangoo Jumps. Stoga, sve što je potrebno je da  obujete čizme, pojačate muziku i krenete zajedno u zabavnu, laku za učenje koreografiju koja radi na celom telu.

 

 

 

 

 

 

NEW MAGAZINE