KFOR DONIRAO 10 KONCENTRATORA KISEONIKA MEDICINSKOM CENTRU U DRAGAŠU

02.04.2021

Deset koncentratora kiseonika KFOR je donirao Centru porodične medicine u Dragašu. Koncentratori su donirani kroz projekat KFOR-ove jedinice za civilno vojnu saradnju.

 

“Ovo je veoma važna donacija, posebno u vreme pandemije kada se veliki broj naših građana suočava sa poteškoćama, kada su bolnice pune širom Kosova, mnogi pacijenti se odlučuju na lečenje kod kuće, međutim, nemaju svi uslove za takvo lečenje. Zato je ova donacija veoma važna za takve pacijente,” kazao je Direktor zdravstva i socijalnog staranja u opštini Dragaš, Behar Brenoli.

 

“Ovaj doprinos KFOR-a je veoma dobrodošao, jer ćemo distribuirati oksigenatore čak i u najudaljenijim klinikama, koje se nalaze u izolovanim selima naše opštine,” dodao je direktor medicinskog centra u Dragašu, dr Ramadan Jašari.

 

Opština Dragaš je multietnička opština, sa stanovništvom iz albanske, goranske i bošnjačke zajednice.

 

“Mi pružamo usluge svima, kao što sam rekao, Dragaš je multietnička opština i mi ne pravimo razlike,” dodao je Brenoli, objašnjavajući da je saradnja sa KFOR-om dobra.

 

“Veoma smo zadovoljni, uvek su tu za nas. Nama je nekad dovoljan samo razgovor i poseta, a naravno ovakve donacije su nam jako značajne, mi to mnogo cenimo,” kazao je.

 

“Donirali smo 10 koncetratora za kiseonik kako bismo pomogli posebno u ovo vreme pandemije. Pomažemo svima bez razlike. Ovde smo i bićemo ovde kako bismo pomogli svima na Kosovu,” rekao je poručnik Adirano Ricco, šef CIMIC jedinice Regionalne komande Zapad.

 

Ovo je samo jedna u nizu KFOR-ovih donacija medicinske opreme i materijala od početka pandemije COVID-19, a kako bi pomogli lokalnim zajednicama u borbi protiv širenja ove pandemije.

NEW MAGAZINE