KK ’TREPČA’ – KRUPNIM KORACIMA KA VIŠEM RANGU TAKMIČENJA

14.04.2022

Košarkaški klub Trepča osnovan je u Mitrovici 1972 godine. Sa velikim uspehom takmičio se u prvoj Kosovskoj ligi koju je u više navrata i osvajao, a najveći uspeh klub beleži u sezonama 1984/85 i 1987/88 kada je klub igrao Saveznu B ligu bivše SFRJ. Klub danas broji preko 100 registrovanih igrača u svim selekcijama i predstavlja jedan od najozbiljnijih košarkaških centara za razvoj i afirmaciju mladih igrača. Ovaj klub ove sezone krupnim koracima korača ka višem rangu takmičenja, a cilj uprave, stručnog štaba i igrača jeste da ostanu jedina neporažena ekipa u ligi.

 

Trener prvotimaca Trepče, Jovan Redžić je dres mitrovačkog kluba nosio devet godina. Poslednje četiri godine obavlja trenerski posao u ovom klubu. Kaže da za njega lično predstavlja veliki izazov, ali i zadovoljstvo to što je šef stručnog štaba Trepče. On brine o prvom timu, koji čini 17 igrača, za koje kaže da se konstantno dokazuju na terenu.

 

“Sportisti je neophodna disciplina da prisustvuje treninzima i poštuje pravila igre. Timski sportovi pripremaju decu za potrebne socijalne interakcije kasnije u životu. Kroz ove sportove, deca uče zajedničku odgovornost, timski rad, kako da se nose sa pobedom i porazom, što im je sve neophodno u budućem životu”, kazao je Redžić.

 

Sezona u kojoj će zablistati

KK ’Trepča’ je prošle sezone stigao do plejofa i bio eliminisan u toj fazi takmičenja. U dosadašnjem delu sezone, Trepča je jedini tim bez poraza u ligi. Uprava, stručni štab i igrači žele da pokažu svima da imaju kvalitet da budu prvaci.

 

“Imamo sto procentni učinak do sada. Ipak, to nam ne daje za pravo da se opustimo, svaku utakmicu dočekujemo spremno, idemo jako, tako da se nadam da ćemo zabeležiti svih 12 pobeda u prvom delu takmičenja. Nadam se da je ovo ta sezona, kada ćemo zablistati”, poručuje trener Redžić.

 

 

Velika vrednost ekipnih sportova, u koje spada i košarka je nivo discipline i komunikacije potrebne za uspeh u igri. Mladi sportisti uče od najranijeg doba kako da rade u timskoj atmosferi, kako da obraćaju pažnju na druge, i reaguju u skladu s tim. Iz omladinskog pogona KK ’Trepča’ proistekao je veliki broj igrača koji danas igra u raznim klubovima, a među kojima su Dančetović Veljko, Radomirović Predrag, Kompirović Radovan.

 

Cilj – prvo mesto u ligi!

Ovaj tim ima neophodne uslove za rad. Treniraju u novoj Hali sportova u Mitrovici, a treninge imaju svakog radnog dana. Ipak ono što im nedostaje su gostovanja protivničkih klubova, odnosno to što mitrovački košarkaši utakmice ne mogu da igraju u svom gradu i moraju da svakog vikenda putuju van Kosova, što predstavlja opterećenje za budžet kluba. Jovan Redžić najavljuje da bi uskoro prvotimci mogli da dobiju neku vrstu stipendije od strane kluba. “Razgovarao sam sa upravom, nadam se da će od sledeće godine biti neka vrsta stipendije za igrače, jer oni to stvarno zaslužuju”, smatra Redžić.

 

Na kraju razgovora, trener Redžić poručuje da ima jasan cilj kada su u pitanju ova sezona i njegov tim. “Naš cilj je prvo mesto u ligi, samo da mi igrači budu zdravi i spremni.”

NEW MAGAZINE