KOLIKO ZNATE O KORONA VIRUSU?

22.05.2020

Osim korona virusa još nešto se širi tokom pandemije – netačne informacije. Sigurno je mnoštvo tekstova koje ste pročitali, ili bar videli njihove naslove o virusu za koje se kasnije ispostavilo da su netačne. Međutim, upravo su tačne i proverene činjenice te koje nam pomažu da se na odgovarajući način zaštitimo i sprečimo širenje ovog virusa. Hajde onda da proverimo koliko znamo o ovom virusu.

 

UNICEF je pripremio kviz uz pomoć kojeg možete da testirate svoje znanje. Kviz na srpskom jeziku dostupan je na linku https://forms.gle/7YyBCPfWxU5qcVGW7 , a na engleskom – https://www.unicef.org/coronavirus/fact-or-fiction-how-much-do-you-actually-know-about-coronavirus-covid-19.

 

Kako se prenosi korona virus, da li virus može da vam prenese vaš kućni ljubimac ili životinja, koji je najbolji način da se zaštitite, ko sve može da se zarazi i na koga utiče ovaj virus, kakvog sastava bi trebalo da budu dezinfekciona sredstva, da li postoji vakcina, koliko dugo bi trebalo da perete ruke – neka su od pitanja na koja bi trebalo da odgovorite u okviru kviza.

 

Kada završite kviz, dobićete i povratne informacije o tome šta je od vaših odgovora bilo tačno, kao i objašnjenje odgovora.

 

Kako je kviz dostupan i na engleskom jeziku, može da bude i dobra zabava, način učenja za vaše ukućane koji ne poznaju ovaj jezik. Pomozite im da odgovore i učite zajedno o virusu!

NEW MAGAZINE