KRIS HEMSVORT – HARIZMATIČNI, ALI I URNEBESNO SMEŠAN TOR

04.07.2022

Među mnogobrojnim hrabrim superherojima koje nam je predstavio MCU (Marvelov filmski univerzum), Tor je zasigurno jedan od najomiljenijih. Naravno, ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez prirodnog šarma i sjajne ličnosti glumca, Krisa Hemsvorta.

 

Kris Hemsvort je rođen u Australiji i tečno govori indonežanski

Kris Hemsvort je australijski glumac, rođen u Melburnu u Viktoriji. Pošto živi u delu Australije gde mnogi građani često koriste indonežanski, Kris takođe tečno govori indonežanski.

 

Hemsvortovo prvo pojavljivanje na velikom platnu bilo je u filmu Zvezdane staze

Pre uloge Tora, Kris Hemsvort je igrao ulogu svemirskog istraživača Džordža Kirka, oca kapetana Kirka, u filmu Zvezdane staze iz 2009. god. Ovom ulogom uspeo je da pridobije mnogo obožavalaca zahvaljujući svojim neverovatnim glumačkim veštinama. Planira da ponovo glumi u filmu Zvezdane staze 4 koji će izaći 2023. godine.

 

Morao je da dobije 9 kg mišićne mase da bi igrao Tora

Tora Odinsona, boga groma i munja, pokojni Sten Li u svojim stripovima opisuje kao veoma mišićavog i snažnog. Da bi igrao ulogu Tora u Marvelovom filmskom univerzumu, Kris Hemsvort je morao da dobije najmanje 9 kg mišićne mase kako bi odgovarao liku kršnog boga.

 

Sva trojica braće Hemsvort su zajedno u filmskoj industriji

Kris Hemsvort ima dva brata, starijeg koji se zove Luk Hemsvort i mlađeg Lijama Hemsvorta. Kao i Kris, i njegova dva brata su takođe u filmskoj industriji. Luk je bio prvi koji se upustio u glumu. Zatim su Kris i Lijam krenuli stopama najstarijeg brata.

 

Rod Ansel je Krisov ujak koji je veoma poznat po filmu „Krokodil Dandi“

Film Krokodil Dandi je zasnovan na priči o ujaku Krisa Hemsvorta, Rodu Anselu, odnosno Bušmanu. Rod Ansel je bio inspiracija za film „Krokodil Dandi“. Njegov ujak je možda bio i motivacija iza Krisove odluke da uđe u svet filma.

 

Kris je postao poznat u Australiji kroz televizijsku seriju „Kod kuće i van nje“ (Home and Away)

Kris Hemsvort je postao poznat u Australiji po ulozi Kima Hajda u australijskoj televizijskoj seriji „Kod kuće i van nje“ (Home and Away). Godine 2004. bio je na audiciji za ulogu Robija Hantera. Prvi put se pojavio na malim ekranima 17. februara 2004. a TV seriju je napustio 3. jula 2007.

 

Kris se prema glumcima „Osvetnika” ophodi kao da su mu porodica

Kris Hemsvort je veoma blizak sa svojim kolegama u filmovima Marvelovog filmskog univerzuma, posebno u filmu „Osvetnici”. Za Krisa su glumci Tom Hidlston, Kris Evans, Mark Rafalo i Robert Dauni Džunior kao porodica. Kris Hemsvort je čak izjavio da je Tom član njegove porodice. Otuda Krisova i Tomova bratska gluma dok igraju Tora i Lokija deluje veoma prirodno, kao dva brata koji ponekad vole da se potuku, a zapravo im je stalo i brinu jedan o drugom.

 

Kris je takođe i veoma talentovan plesač

Malo ljudi zna da je Kris Hemsvort zapravo impresivan plesač. A, bio je i odličan učenik i brzo učio kada je ples u pitanju. Čak se i takmičio u 5. sezoni australijskog Plesa sa zvezdama sa svojom partnerkom, profesionalnom plesačicom Ebi Ros 2006. godine.

 

Kris ne voli naročito paparace

Nekim poznatim ličnostima i zvezdama ne smetaju mediji ili paparacima koji ih konstantno prate ne bi li uspeli da ih snime. Ali Kris Hemsvort se iznervira kada je okružen paparacima dok pokušava da provede kvalitetno vreme sa svojom ženom, troje dece i porodicom. Veoma je zaštitnički nastrojen i ne želi da mu se prilazi kada je na odmoru ili uopšte u privatnom životu.

 

https://duniagames.co.id/discover/article/fakta-chris-hemswort

NEW MAGAZINE