KUĆNE RADIONICE: DA NAM KLIMA ŠTIMA!

26.05.2020

U nedeljama za nama pisali smo o važnosti zdrave i čiste životne sredine. Dok pravimo listu šta je sve važno kako bismo imali čist vazduh, čisto zemljište, ali i vodu, posebno bi trebalo da se osvrnemo na klimu. Klima se menja. Prošla godina je u celom svetu bila najtoplija godina kod kada se vrše merenja. Koji su razlozi za to? Da li možemo nešto da učinimo kako bismo usporili ove promene? Koje su posledice i možemo li ih ublažiti? Odgovore na ova, ali i mnoga druga pitanja pripremili su WWF i KidHub kroz njihov online serijal „Kućna radionica: Da nam klima štima“. Radionice su osmišljene tako da na interaktivan i zanimljiv način upozna osnovce sa temom klimatskih promena.

 

Mlada glumica i voditeljka, Milica Janković, od 24. maja predstavlja pet epizoda koje će biti dostupne na WWF YouTube kanalu.

 

Osim obrazovnog, radionice sadrže i interaktivni deo – „Mali kućni izazov“ – koji poziva decu i roditelje da kod kuće odgovore na izazov, snime ga i pošalju na KidHub Internet stranici. Tokom pete, finalne epizode, biće predstavljeni najbolji radovi i dodeljeni “održivi poklončići”.

 

“Učenje na našim radionicama postaje zabava, a naši učenici pravi istraživači. ‘Mali kućni izazov’ deci pruža mogućnost da osmisle svoja genijalna rešenja, predstave svoje radove i osvoje održive nagrade. Kućne radionice su sjajna prilika za decu i roditelje da uče i igraju se zajedno,“ pozvala je osnovce i njihove roditelje Iva Svilar iz WWF Adria.

 

Pridružite se!