MISTER BINOVA “KONTROLNA LISTA” ZA COVID-19

30.07.2020

Šta je ključno kako bi bili bezbedni u vreme pandemije COVID-19? Pranje ruku, fizička distanca, kontakt (ne fizički) sa voljenima, praćenje eventualnih simptoma. I mister Bin prati ove savete Svetske zdravstvene organizacije (SZO), pa su se zato i našli na njegovoj “kontrolnoj listi” za COVID-19.

 

Za one kojima lik Mister Bina nije poznat, radi se o glavnom liku istoimene britanske humorističke televizijske serije. Glavni lik tumači glumac Roan Atkinson. Serija je stekla toliku popularnost, da je lik Mister Bina postao globalno poznat, a serija postala kultna i ona uz koju su mnogi rasli.

 

Upravo je lik Mister Bina iskorišćen za kratki animiran film koji je ove nedelje na svojim profilima društvenih mreža objavila Svetska zdravstvena organizacija.

 

SZO je, u partnerstvu sa projektom “Everyone” i Tiger Aspekt produkcijom, prvobitno objavila video juna kao deo svoje kampanje.

 

Na video zapisu, Mister Bin u svom maniru objašnjava koja je njegova lista. Korišćen je glas Roana Atkinsona koji je i stvorio lik Mister Bina kada je bio na univerzitetu, a zajedno sa filmskim stvaraocem i zagovornikom Održivog razvojnog cilja, Ričardom Kurtisom.

 

“COVID-19 utiče na život svakog čoveka, i mi moramo da koristimo sve alate i načine koji su nam na raspolaganju da delimo životno važne informacije sa ljudima širom sveta. Zahvalan sam na podršci timu koji stoji iza gospodina Bina za pozajmljivanje glasa i talenata za širenje saveta od vitalne važnosti, o fizičkoj distanci, higijeni i poznavanju simptoma,” kazao je generalni direktor SZO, dr Tedros Adhanom Ghebreiesus.

 

Pogledajte video u nastavku:

 

NEW MAGAZINE