NEVENA BOŽOVIĆ: VOLIM I PONOSNA SAM NA SVOJ GRAD

13.09.2019

Nevena Božović razgovarala je juče sa svojim sugrađanima upravo u svom rodnom gradu. Ovo je bio njen prvi razgovor sa mitrovičkom javnosti posle nastupa na Evroviziji. U Evropskoj kući, govorila je o Mitrovici, muzici, svojoj karijeri… Za kraj otpevala je uživo i deo svoje pesme Kruna sa kojom je nastupala na Evroviziji, a za Magazin 4 You dala je ekskluzivni intervju koji ćemo da objavimo u jednom od narednih brojeva.

 

“Ja volim i ponosna sam na svoj grad. Mislim da znanje i atmosferu i ljubav koju doživite u svom gradu ne možete u nekom drugom, većem, nikada, i uvek se vraćate na to. Tako da, to što sam stekla ovde i mogućnosti koje sam imala – da idem u dve srednje škole, da treniram, bavim se sobom u svakom smislu – sigurno ne bih mogla u drugom gradu i onda i ono dodatno što nas sve veže za ovaj grad je nešto posebno i to sam uvek volela da naglasim svima,” kazala je ona.

 

Mitrovica je mesto gde je počela i njena muzička karijera, pa ne čudi što kaže da joj je gostovanje u Mitrovici najbitnije.

“Uvek je Mitrovica na prvom mestu, odlazak u muzičku školu i sve je tako krenulo,” navela je ona.

Osim muzičke škole, za njenu muzičku karijeru važan je bio i dečiji festival “Cvrkuti sa Ibra”, na koji se takođe osvrnula.
Podsećajući da se sve numere na ovom festivalu izvode uživo, istakla je da je važno da se pruži veća podrška ovakvom muzičkom događaju koji je, dodala je, jedinstven u svetu. “To treba čuvati, kao i naš džez festival koji dovodi svetske muzičare,” zakljucila je ona.

 

Posle osnovne i srednje muzičke škole, ona je nastavila svoje muzičko obrazovanje u Beogradu na fakultetu, a usledila je i specijalizacija. Nastupala je tri puta na Evroviziji kao predstavnica Srbije, ali muziku ne doživljava kao posao.
“Iako svi gledaju na muziku kroz posao, ili nešto drugo, kod mene nije tako i srećna sam zbog toga.”

 

Ono po čemu je ova Mitrovčanka takođe prepoznata je da kao javna ličnost nema skandala u svojoj karijeri:
“Pažnja mi prija kada se ona tiče muzike, čim krene u nekom drugom smeru – jednostavno po prirodi nisam takva. Mislim da nikada neću biti. Danas je to možda loše, možda bi se stvari brže odvijale. Ali, ono što se dešava na sceni, to sam i ja ovde sa vama privatno, tako da to ne bih nikako menjala kod sebe, u suprotnom, ne bih bila iskrena u bilo čemu što radim.”

NEW MAGAZINE