NEVENA POPOVIĆ: KOJI GOD CILJ DA IZABEREM, DAĆU SVE OD SEBE!

17.04.2024

 

Ona je pre svega lepo vaspitana, dobar drug i odličan đak. Odmah na početku razgovora sa ovom dugokosom devojčicom saznajemo da je odličan đak, da ima sve petice i da je oduvek dobar primer svojim drugarima.

 

Nevena Popović ima dvanaest godina i pohađa šesti razred Osnovne škole ’Sveti Sava’ u Sušici. Odmah na početku razgovora sa ovom nasmejanom devojčicom saznajemo da je odličan đak, da ima sve petice i da su joj omiljeni predmeti biologija i fizika. Ono što je izdvaja od drugih je neizmerna radoznalost i multi-talentovanost za razne stvari. Ima puno interesovanja, ali medicina je oblast rada u kojoj vidi sebe u budućnosti.

 

“Klonite se loših navika”

Puna je reči pohvale za svoju školu, koja joj je pružila veliku količinu znanja koja je usmerava na put medicine. “Želim da jednog dana pomažem ljudima na svaki način, a najviše u oblasti zdravlja. Zato ću izabrati medicinu i to hirurgiju, kao svoj životni poziv”, ističe odmah na početku razgovora. Od Nevene saznajemo da slobodno vreme provodi vozeći rolere, ali i u druženju. “Ponekad idemo na piće, šetamo  se, ali ipak se najbolje družimo u školi. Mislim da smo najbolji razred, jer se u školi se najbolje slažemo“, kaže nam. Dodaje i da mnogo vremena, poput svojih vršnjaka provodi na internetu, posebno na Snap Chat-u i Tik Tok-u, gde ima puno pratilaca. Ipak Nevena naglašava da vreme na Internetu treba pametno koristiti, zarad sticanja nekih novih veština. “Oduvek sam bila svestrana, pa sam pored dobrih školskih uspeha, imala i dobre rezultate na raznim vannastavnim aktivnostima,”, objašnjava ona. Istakla je da redovno prati njen omiljeni 4You Magazin, gde joj se posebno sviđaju rubrike o modi i životinjama.

 

Učenje, druženje i smeh

Svojim vršnjacima na Kosovu poručuje da prate svoje snove, da budu uspešni i veruju u sebe i svoje potencijale. “S obzirom da danas moji vršnjaci ne haju mnogo za školu, smatram da oni trebaju što više učiti i raditi, jer će na taj način sebi stvoriti dobru budućnost. Najbolji recept za uspeh je učenje uz mnogo šetnje, druženja i smeha. To što danas želim da dosegnem, kroz neko vreme može biti dopunjeno novim ciljevima, ali koji god cilj da izaberem, važno mi je da dam sve od sebe, jer to je put do ostvarenja snova”, naglasila je. Kaže nam i da maksimalno veruje u sebe, da ima dosta talenata i da joj je najteže bilo da se pronađe u raznim stvarima u kojima je bila uspešna. Sebe ipak u budućnosti vidi kao doktorku, a mi ne sumnjamo da će biti baš tako!  Neveni kao i svim ostalim uspešnim đacima želimo da ispune sve svoje želje i planove i da u punom sjaju nastave da ostvaruju sve veće i veće uspehe.

 

Ko će biti učenik meseca u vašem odeljenju? Predložite druga ili drugaricu, predstavite nam se, recite nam zašto ste najbolji i po čemu se izdvajate od drugih, koje su vaše vrednosti kojih se pridržavate i šta vam je krajnji cilj? Pozivamo Vas na upoznavanje, a najbolji od Vas naći će se na stranicama našeg i vašeg Magazina 4YOU.

NEW MAGAZINE