NINA ANDREJEVIĆ – „VERUJTE U SEBE“

17.11.2023

Otkako se pojavila na muzičkoj sceni 2017. godine, lokalna publika u Mitrovici, Gračanici, Leposaviću i Štrpcu imala je priliku da upozna 25-godišnju Ninu Andrejević i njene vokalne talente. Ova mlada umetnica, koja osim što je pevačica, radi i kao stomatološka sestra, ističe da ne voli da govori o sebi, već ostavlja tu ulogu svojim najbližima. Ne trpi nepravdu i veruje da će ljubav spasiti svet. Pored muzike, takođe strastveno piše poeziju. Njena majka joj je pružila dragocen savet, a najvažnije životne lekcije naučila je kroz sopstvene greške. Ključ njenog uspeha, prema Nini, leži u konstantnom trudu da bude najbolja verzija sebe. U ekskluzivnom intervjuu za 4You Magazine, razgovarali smo sa Ninom o njenim počecima u muzici, ljubavi prema poeziji, njenom odnosu prema muzici, slobodnom vremenu i planovima za budućnost.

 

Kako bi opisala sebe?

Ne volim puno da pričam o sebi, više volim da to prepustim ljudima koji provode dosta vremena sa mnom. Oni uvek imaju dosta toga da kažu. Ono što ja mogu da kažem, jeste da sam osoba koja ne podnosi nepravdu i veruje da će ljubav spasiti svet.

 

Kada si se prvi put zainteresovala za muziku i pevanje?

Bilo je to davno, još u osnovnoj školi. Nastavnica muzičkog je otkrila moj talenat i uticala na mene da se malo ozbiljnije pozabavim time. Počela sam da učestvujem na raznim takmičenjima i događajima u našem okruženju. Upravo u tom periodu sam upoznala mnogo divnih ljudi, sa kojima i danas posle toliko godina sarađujem.

 

Diplomirali ste na odseku za Engleski jezik i književnost, kako se vaša muzička karijera razvijala od trenutka kada ste završili studije?

Ja sam 2017. godine upisala fakultet, a iste te godine počela da nastupam, tako da sam sve vreme i radila i studirala. Za vreme pandemije korona virusa nije bilo posla, tada smo svi napravili jednu dužu pauzu, a ja sam tada i diplomirala. Kada se sve vratilo u normalne tokove, imala sam više vremena da se posvetim muzici. Tako da se sve nekako uklopilo baš kako treba.

 

U jednom od intervjua si izjavila da ćeš uskoro da objaviš knjigu, pa kako napreduje proces pisanja ?

Tako je, nadam se da će se to uskoro realizovati. Proces pisanja ide baš kako treba – polako ali sigurno. Radim dva posla, kao stomatološka sestra i pevam, pa samim tim nemam toliko vremena kao što sam imala u tom periodu kada sam obećala da ću objaviti knjigu. Međutim, knjige će svakako biti, ali nigde ne žurim. Volim da sve bude skockano kako treba, a kada žurimo, ne možemo da damo svoj maksimum.

 

Kako bi opisala svoj muzički stil i imaš li muzičkih uzora?

Moj muzički stil je zapravo onaj pravi “narodnjački”. Iako mogu da slušam i pevam svaku vrstu muzike, najviše uživam u narodnoj muzici koja datira još iz vremena kada nisam ni bila rođena. Muzičkih uzora nemam, poštujem svačiji rad i trud. Smatram da je pogrešno upoređivati se sa bilo kim, pa makar to bilo i sa velikim umetnicima, kojih mi svakako imamo. Uvek se trudim da budem najbolja verzija sebe i smatram da je to ključ uspeha.

 

Koji je najbolji savet koji si ikada dobila?

To je bio savet moje majke: Da uvek budem ono što jesam, da nikada ne glumim i ne pretvaram se. Poenta je u tome da nas ljudi zavole, takve kakvi stvarno jesmo i jedino je to prava ljubav.

 

Od koga si najviše naučila?

Najviše sam saveta u životu dobila od majke, ali sam najviše naučila iz grešaka, koje sam napravila onda kad nju nisam poslušala.

 

Kako muzika utiče na tvoj lični rast i samopouzdanje?

Muzika je, pored pisanja, moja velika ljubav. Verovatno su svi gledali film „Toma”, a neki smo se dobro i isplakali. Stoga ću da iskoristim priliku i citiram glumca Milana Marića, koji je u filmu tumači Tomu Zdravkovića rekao: „Ja moram da pevam. Meni duša traži da pevam“. Mislim da ne treba ništa da dodam.

 

Najuzbudljiviji nastup do sada?

Svaki nastup mi je uzbudljiv i poseban, ali je prvi svakako bio najuzbudljiviji. Bila sam ponosna što sam i pored ogromne treme znala skoro svaku pesmu na pamet.

 

Planovi za budućnost vezano za muziku i poeziju?

Što se muzike tiče, volela bih da snimim cover neke pesme. Sa svojim kolegama sada tražim predloge, pa ćemo videti koju ćete pesmu na kraju čuti u mom izvođenju. A kada je poezija u pitanju, nastaviću da pišem kao i do sada – u naletu emocija i inspiracije.

 

Kako najčešće provodiš slobodno vreme?

Slobodno vreme koristim za čitanje, gledanje filmova, šetnju, i izlaske… Sve zavisi od raspoloženja.

 

Facebook, Instagram, Snapchat, WhatsApp, TikTok ili?

Imam sve navedene društvene mreže i provodim dosta vremena na njima. Instagram koristim najčešće. Smatram da svaka mreža ima i prednosti i mane, ali nisam od onih koji misle da ih treba ukinuti. Svako bira šta pretražuje, a ako se nekom neki sadržaj ne sviđa, uvek može da ga zaobiđe.

 

Telefonski pozivi, e-pošta ili SMS poruke?

Telefonski pozivi i SMS poruke. E-poštu koristim retko.

 

I na kraju razgovora , Nina je imala poruku mlade na Kosovu.

„Nikada nemojte da prestanete da verujete u sebe“, poručila je mladima ova svestrana umetnica.

 

NEW MAGAZINE