OD KFOR-A NADZORNE KAMERE ZA REGIONALNU SIGURNU KUĆU: SIGURNO I BEZBEDNO OKRUŽENJE!

29.06.2020

Misija KFOR-a je sigurno i bezbedno okruženje na Kosovu. U skladu sa svojom misijom, KFOR je donirao nadzorne kamere za danas inaugurisanu regionalnu sigurnu kuću u opštini Zubin Potok, za žrtve porodičnog nasilja.

 

“Ova sigurna kuća bez nadzornih kamera ne bi bilo tako sigurna. Hvala vam što ste obezbedili nadzorne kamere oko objekta i za dvorište, jer zaista olakšavaju posao obezbeđenju,” poručila je glavna izvršna službenica opštinske administracije Severne Mitrovice, Adrijana Hodžić.

 

Ona je istakla važnost zajedničke saradnje različitih donatora, institucija i organizacija, podsećajući i na važnost postajanja sigurne kuće posebno kada je, kako je objasnila, broj žrtava porodičnog nasilja uvećan tokom pandemije.

 

“Hvala vam još jednom za svo razumevanje i nadam se da ćemo nastaviti saradnju, jer će vaše prisustvo u blizini ovog objekta biti potrebno,” bila je još jedna od njenih poruka upućenih KFOR-u.

 

“Drago nam je da smo deo projekta, da pomažemo i obezbeđujemo sigurno i bezbedno okruženje,” kazao je načelnik Glavnog štaba misije KFOR-a, brigadni general Leri Henri.

 

Identičnu poruku o donaciji CIMIC jedinice imala je i savetnica za rodna pitanja komandanta KFOR-a, major dr Elizabet Šlajher.

 

“Donirali smo osam nadzornih kamera za sigurnu kuću. Kao što znate, nadzornim kamerama možemo da obezbedimo sigurno i bezbedno okruženje za lica koja su žrtve porodičnog nasilja. Ovo je veoma važno za KFOR,” navela je.

 

Regionalna sigurna kuća pokriva teritoriju opština na severu Kosova. U suterenu objekta nalazi se plastenik, kao i radionica za proizvodnju eteričnih ulja, sveća, sapuna i slično. Glavni donator je UNMIK, a svoj doprinos dali su i opština Zubin Potok, britanaska ambasada.

NEW MAGAZINE