OTVORENA IZLOŽBA “UMETNICI U KARANTINU”

30.07.2020

Evropska kuća u Prištini otvorila je juče, 29. jula, virtuelnu izložbu „Umetnici u karantinu“. Izložba je organizovana kroz saradnju sa Nacionalnom galerijom Kosova.

 

U obrazloženju se dalje navodi da su na ovoj izložbi predstavljeni radovi koje su umetnici stvarali tokom karantina i da odražava situaciju društva tokom pandemije.

 

Izložba ima još jednu novinu, jer može da se pogleda u digitalnom formatu, kroz pregled od 360 stepeni (virtuelna šetnja – interaktivne panoramske fotografije od 360 stepeni), dok će, ukoliko se Evropska kuća otvori u narednim nedeljama, izložba biti otvorena za posetioce.

 

Umetnici koji učestvuju na izložbi su: Artan Hajrulahu, Arbnor Karaljiti, Briljant Miljazimi, Driton Seljmani, Edona Krieziu, Ljorik Siljejmani, a kustos izložbe je Endjel Berisa.

 

Izložbu možete da pogledate na – https://artistsinquarantine.europehouse-kosovo.com/?fbclid=IwAR0Guqa3J0l4adKOWwHFRcn1KFrSfUny_qyXnSrli0fmE2hL6KUnrePW4tE , gde takođe možete da dobijete informacije o mogućnosti kupovine izloženih umetničkih dela.

NEW MAGAZINE