POČELE PRIJAVE ZA DEVETI GRAFEST

10.11.2020

Deveti međunarodni festival dokumentarnog filma i televizijskih formi „GRAFEST“ održaće se od 7. do 9. decembra u Domu kulture „Gračanica“. Rok za prijavljivanje je 20. novembar.

 

Cilj festivala je podsticaj i afirmacija lokalnih autora čiji će radovi biti prikazani u takmičarskom delu programa, kao i upoznavanje ovdašnje filmske publike sa delima savremene dokumentarne evropske produkcije kroz revijalni deo programa.

 

Dom kulture Gračanica pozvao je televizijske i samostalne produkcije, kao i nezavisne autore sa Kosova da prijave svoje dokumentarne filmove i srodne dokumentarne televizijske forme (reportaže, emisije, priloge) proizvedene posle 01. januara 2016. godine. Nema ograničenja u trajanju (minutaži), ali broj prijavljenih radova koje pojedinačna produkcija može da prijavi ne sme da premaši deset. Organizatori podsećaju i da GRAFEST prikazuje samo dokumentarne forme, te da zabavno-muzički, sportski i igrani sadržaji ne mogu biti uzeti u razmatranje.

 

Pored takmičarskog dela programa, za koji se radovi biraju putem konkursa, postoji i revijalni deo programa u kojem se prikazuje svega nekoliko pažljivo odabranih filmova moderne dokumentaristike, po izboru selektora.

 

Za prijavu potrebno je da popunjene i potpisane prijave pošaljete na imejl adresu Doma kulture (domkulturegracanica@gmail.com).

 

Poželjno je da se radovi objave onlajn i pošalju kao link za gledanje i/ili preuzimanje (download); radove je moguće dostaviti i na DVD-u ili USB-u na adresu DK Gračanica.

 

Aplikaciju možete preuzeti na:
https://mega.nz/file/EjAmHZDL#kbXveyrIHWp_7IHimqoAmT78B_jZoB1LtguRVdyJXZA

NEW MAGAZINE