PODRŽITE KAMPANJU #ljubavibriga

19.11.2020

Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), u saradnji sa NVO Akcija za majke i decu, i koordinaciji sa Nacionalnim institutom za javno zdravlje i Kancelarijom zaštitnika građana, pokrenuo je kampanju podizanja svesti #ljubavibriga za borbu protiv diskriminacije i stigmatizacije pojedinaca izlečenih od COVID-19 na Kosovu.

 

U okviru ove kampanje pripremljeni su video zapisi koji su objavljeni na Youtube platformi i koje možete pogledati ovde. Ovi video snimci imaju za cilj podizanje svesti javnosti kako bi se izbegla diskriminacija i stigmatizacija osoba zaraženih virusom COVID-19.

 

U isto vreme, javnost se poziva da ne okleva da pokaže #ljubav prema ovim pojedincima, već da se to čini uvek uz poštovanje mera za sprečavanje širenja virusa, držanjem fizičke distance, nošenjem maski i pranjem ruku.

 

Takođe, u video zapisima pripremljenim za ovu kampanju, obaveštavaju se svi pojedinci koji su doživeli diskriminaciju, jer su zaraženi sa COVID-19 da mogu besplatno da prijave slučaj zaštitniku građana na broj telefona – 0800 15555.

NEW MAGAZINE