REVOLUCIJA PAMETNOG DOMA – NAJPRISTUPAČNIJI UREĐAJI ZA SVAKI BUDŽET

23.05.2024

Na tržištu pametnih kućnih uređaja koje se neprestano proširuje, mogu vas preplaviti beskonačne opcije, posebno kada pokušavate da uskladite kvalitet sa pristupačnošću. Međutim, sa napretkom tehnologije i povećanom konkurencijom na tržištu, pronalaženje pristupačnih pametnih kućnih uređaja koji ne kompromituju funkcionalnost ili pouzdanost postalo je lakše nego ikad. Bez obzira da li ste iskusni zaljubljenik pametnog doma ili tek započinjete sa istraživanjem sveta kućne automatizacije, evo odabrane liste najboljih pristupačnih pametnih kućnih uređaja koji će unaprediti vaš životni prostor, a da pritom nećete prekoračiti budžet.

PAMETNE SIJALICE

Transformacija osvetljenja vašeg doma u prilagodljiv i energetski efikasan sistem ne mora koštati bogatstvo. Brendovi poput „Philips Hue“, „Wyze“ i „TP-Link“ nude pametne LED sijalice koje se mogu daljinski kontrolisati putem aplikacija na pametnim telefonima ili glasovnih asistenata poput „Amazon Alexe“ i „Google Assistant-a“. Ove sijalice vam ne samo omogućavaju podešavanje osvetljenja i temperature boje, već i planiranje rutina osvetljenja koje odgovaraju vašem načinu života.

PAMETNE UTIČNICE

Pretvorite bilo koji običan aparat u pametni uređaj dodavanjem pametnih utičnica. Brendovi poput „TP-Link Kasa“ i „Wyze“ nude pristupačne pametne utičnice sa bežičnom mrežom koje vam omogućavaju daljinsko kontrolisanje utičnica putem pametnog telefona ili glasovnih komandi. Bilo da želite da podesite da vaš aparat za kafu počne da kuva ujutru ili da osigurate da su vaši uređaji isključeni kada nisu u upotrebi, pametne utičnice pružaju praktičnost i uštedu energije, a da pritom ne probijaju budžet.

PAMETNI TERMOSTATI

Grejanje i hlađenje čine značajan deo potrošnje energije u domaćinstvu, ali sa pametnim termostatima možete optimizovati energetsku efikasnost svog doma i uštedeti novac na računima za komunalije. „Google Nest Termostat” i „Ecobee3 lite“ su dve odlične opcije za potrošače koji vode računa o budžetu, nudeći funkcije poput daljinskog upravljanja temperaturom, izveštaje o potrošnji energije i kompatibilnost sa popularnim glasovnim asistentima.

PAMETNE BEZBEDNOSNE KAMERE

Držite na oku svoj dom i voljene osobe bez trošenja novca na skupe sisteme za bezbednost pomoću pristupačnih pametnih kamera. Brendovi poput „Wyze“, „Blink“ i „Eufy“ nude pristupačne unutrašnje i spoljne sigurnosne kamere koje donose video snimke visoke definicije, detekciju pokreta i dvosmernu audio komunikaciju. Bez obzira da li pratite svoja ulazna vrata, proveravate kućne ljubimce dok niste kod kuće ili odvraćate potencijalne uljeze, ove pametne kamere pružaju mir uma bez prekoračenja budžeta.

PAMETNA ZVONA ZA VRATA

Nadogradite ulaz svog doma pametnim zvonom koje nudi napredne funkcije poput detekcije pokreta, snimanja video zapisa i obaveštenja na pametnom telefonu. „Ring Video Zvono“ i „Wyze Video Zvono“ su dve pristupačne opcije koje pružaju direktni video prenos sa vašeg praga i omogućavaju vam komunikaciju sa posetiocima na daljinu. Sa lakoćom instalacije i integracijom sa postojećim ekosistemima pametnog doma, pametna zvona za vrata nude unapređenu bezbednost i praktičnost po delu cene tradicionalnih sistema za bezbednost.

PAMETNI ZVUČNICI

Transformišite svoj životni prostor u povezano čvorište zabave i informacija sa pristupačnim pametnim zvučnikom. „Amazon Echo Dot“i „Google Nest Mini“su kompaktni, ali moćni uređaji koji nude glasovnu kontrolu bez ruku, strimovanje muzike i pristup širokom spektru usluga i aplikacija za pametne kuće. Bez obzira da li postavljate tajmere u kuhinji, proveravate vremensku prognozu pre izlaska ili kontrolišete druge pametne uređaje u svom domu, ovi pristupačni pametni zvučnici su svestrani dodaci za svaki prostor.

Investiranjem u ove pristupačne pametne kućne uređaje, možete unaprediti praktičnost, udobnost i bezbednost u svom životnom prostoru, a da pri tome ne prekoračite budžet

NEW MAGAZINE