S2 I JOVANA – „MUZIKA KOJA NAS SPAJA”

16.10.2023

 

U svetu muzike, svaki novi bend donosi sa sobom obećanje i iščekivanja. Na lokalnoj muzičkoj sceni, poslednjih meseci, jedan takav bend privukao je pažnju publike svojim akustičnim zvukom i snažnim vokalima. Njihove izvedbe obuhvataju različite žanrove i obrade poznatih hitova na autentičan način. Nastao u Prilužju, malom mestu u vučitrnskoj opštini, muzički trio “S2 i Jovana” čine Jovana Andrić, Stevica Stefanović – zvani Steva i Srđan Zdravković. Ime benda “S2 i Jovana” proizilazi iz početnih slova imena dvojice članova i Jovaninog imena. Razgovarali smo sa članovima ovog benda pred njihov nastup u jednom od mitrovačkih kafića. U intervju za 4You Magazin, govorili su o svojim počecima, onome što ih razlikuje od drugih bendova i planovima za budućnost.

 

Nastanak benda

Jovana, Steva i Srđan odrasli su u mestu poznatom po bogatoj muzičkoj tradiciji. U Prilužju su nekada organizovale poznate igranke, što je verovatno jedan od razloga, zašto je ovo malo mesto rasadnik muzičkih ali i sportskih talenata. Nakon višegodišnjeg poznanstva, trio je počeo da nastupa zajedno u decembru prošle godine. Prvu svirku imali su 16.decembra na Brezovici, precizira Steva. Jovana je vokalni solista a Steva i Srđan sviraju akustične solo gitare, a Srđan je ujedno i vokal. Kako Jovana kaže, savršeno su se uklopili i tako je počela ova muzička priča.

 

O članovima benda

Jovana je snažan vokal koja u sebi nosi dušu i temperament Balkana. Njena ljubav prema muzici rodila se još u crkvenom horu i muzičkoj školi, gde je razvijala svoj talent za solo pevanje. Kao apsolvent na katedri za Psihologiju na fakultetu u Mitrovici, kombinuje svoje znanje sa strašću za muzikom i pevanjem.

 

Steva na akustičnoj gitari donosi toplinu i ritam koji dopunjuje Jovanin vokal na savršen način. Kao učitelj u osnovnoj školi, Steva je oduvek bio okružen muzikom i potiče iz muzičke porodice. Sviranje gitare oduvek mu je bila strast, a sada, zajedno sa Jovanom i Srđanom, stvara magične trenutke na sceni.

 

Srđan glasom i sviranjem gitare upotpunjuje ovaj trio svojom muzičkom harizmom. Njegov autorski talent i veština pisanja pesama dodaju novu dimenziju bendu i doprinose originalnosti njihovog repertoara.

 

Nastupi

Tokom letnje sezone, publika je mogla da čuje izvedbe ovog benda u Mitrovici, Gračanici, Štrpcu i Lešku. Njihov repertoar obuhvata širok spektar žanrova, od zabavne i rok muzike do ex-yu pesama i folka. Omiljeni su među publikom zbog interakcije sa njima i čestog ispunjavanja zahteva za omiljene pesme.

 

Za kratko vreme postojanja, “S2 i Jovana” su postigli značajan uspeh. Sarađivali su sa poznatim muzičarem Bobom Rakićem i bili su predgrupa na dočeku pravoslavne Nove godine. Snimili su tri obrade pesama koje su naišle na oduševljenje publike na društvenim mrežama i na njihovim nastupima uživo.

 

Muzika nas spaja

U razgovoru sa bendom, otkrivaju nam njihovu zajedničku strast prema muzici i sviranju. Ipak ono što ih izdvaja od drugih bendova je energija koju poseduju kao i autentičan pristup muzici. Za njih muzika nije samo posao, već način života i način da se izraze i povežu sa svetom. “Muzika nas spaja sa drugim ljudima, ta energija se vidi i mi se na neki način povezujemo”, naglašava Jovana. Sa druge strane, Srđan, koji je direktor osnovne škole u Prilužju, ima bogato iskustvo u svetu muzike, a Steva je, posle kraće pauze, pronašao inspiraciju da ponovo svira akustičnu gitaru.

Naime, Steva u školi u kojoj radi ima “Malu muzičku školu gitare“, gde zajedno sa direktorom i još jednim kolegom uči decu da sviraju gitaru. Zbog sposobnosti da se povežu sa publikom i prenesu emocije kroz nastupe, postali su omiljeni među publikom.

 

Planovi za budućnost

Bend ima ambiciozne planove za budućnost, uključujući promociju svoje originalne pesme koju su nedavno snimili. Naglašavaju važnost samopouzdanja i interakcije sa publikom kao ključa uspeha. Otvorena i iskrena komunikacija među članovima doprinosi njihovoj jedinstvenosti.

“S2 i Jovana” poručuju mladima na Kosovu da slede svoje snove i strasti, bez obzira na to da li je to muzika ili bilo koji drugi oblik umetnosti. Muzika je za njih način života i način da se povežu sa svetom. Njihova strast prema muzici spaja ih sa publikom i čini da svaki nastup bude poseban i nezaboravan.

NEW MAGAZINE