SIMONA DIMITRIJEVIĆ: SVESTRANA I TALENTOVANA

09.12.2021

Simona Dimitrijević ima petnaest godina i pohađa prvi razred jezičke Gimnazije u Kosovskoj Mitrovici. Odmah na početku razgovora sa ovom crnokosom devojčicom saznajemo da je odličan đak, da ima sve petice i da je bila nosilac Vukove diplome u osnovnoj školi.

Ono što je izdvaja od drugih je neizmerna radoznalost i multitalentovanost za razne stvari. Oprobala se u mnogim umetnostima, ali modni dizajn i gluma su nešto čime bi volela i u budućnosti da se bavi.

„Još od četvrte, pete godine shvatila da imam ogromnu želju i volju prema slikanju i tada me je naš prijatelj odveo kod Miljane Dunđerin i u ’Malom ateljeu’ sam počela da crtam. Sećam se npr. da su to bile neke pidžame eto, modni dizajn. I dan-danas idem tamo, iako nije tako često kao što je bilo ranije zbog COVID-19, sada imam i mnogo više obaveza, ali svakako volim slikanje i to jeste nešto čime bih htela da se bavim. Nadam se da ću opet imati izložbe.“

Više je izložbi, na kojima su predstavljeni njeni likovni radovi, a plan joj je da jednog dana upiše Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu na odseku za modni dizajn. Njen svaki dan je maksimalno ispunjen, veoma je vredna i ne voli kada nema obaveze. Zbog toga je maksimalno angažovana, bavi se i sportom, solo pevanjem i glumom, a nekada je svirala i violinu. “Učim redovno, možda ne svaki dan, ali svakako naučim pred ispitivanje ili neki kontrolni zadatak. Treninge imam pet puta nedeljno. Pored toga, idem na glumu. Radim neke dizajnerske modele, crtam, slikam i tako. Nekad izađem napolje sa društvom. Uglavnom izlazim dva puta nedeljno, jer mahom svoje prijatelje viđam i u školi. Nije mi toliko bitno da izađem, ali opet stižem sve“, rekla nam je Simona.

 

Ne menjajte sebe zbog drugih!

Smeta joj to što u Kosovskoj Mitrovici nema mnogo izbora kada su u pitanju smerovi u školama. Nedostaje joj i pozorište i bioskop. Ipak kaže da joj nikada nije dosadno, jer je posvećena raznim interesovanjima: “Oduvek sam bila svestrana, pa sam pored dobrih školskih uspeha, imala i dobre rezultate na raznim vannastavnim aktivnostima”, objašnjava Simona.

Ona je puna reči pohvale za svoju školu, koja joj je “pružila veliku količinu znanja koju nastavnici dele na neki drugačiji, interesantniji način”.

Svojim vršnjacima poručuje da ne menjaju sebe zbog drugih, da budu ono što jesu i da će svi jednoga dana pronaći osobe koje su im slične. Simona dodaje da nema nekog posebnog idola, jer smatra  da niko ne treba toliko da bude idealizovan, te da sami sebi treba da postavljamo ciljeve. „OK mi je ako neko hoće da ima neku osobu na koju bi da se ugleda, ali da baš poprimi sav njegov stav, jednostavno nisam za to“, objasnila je.

Kaže nam da maksimalno veruje u sebe, da ima dosta talenata i da joj je najteže bilo da se pronađe u raznim stvarima u kojima je bila uspešna. Sebe ipak u budućnosti vidi kao uspešnu modnu dizajnerku, a posle svega što smo čulu od ove mudre devojčice ne sumnjamo da će biti baš tako!

NEW MAGAZINE