SOFIJA ZDRAVKOVIĆ: „NIKAD NE ODUSTAJTE NA PUTU DO CILJA“

01.11.2021

 

Poštovani čitaoci Magazina ’For You’, početkom nove školske godine, pripremili smo vam nešto novo. Dugo godina smo vas u ovoj rubrici izveštavali školama različitih profila, a sada je došao red na vas, najbolje učenike baš tih osnovnih i srednjih škola. Ko će biti učenik meseca u vašem odeljenju? Predložite druga ili drugaricu, predstavite nam se, recite nam zašto ste najbolji i po čemu se izdvajate od drugih, koje su vaše vrednosti kojih se pridržavate i šta vam je krajnji cilj? Pozivamo Vas na upoznavanje, a najbolji od Vas naći će se na stranicama našeg i vašeg Magazina ’For You.’

 

Sofija Zdravković je simpatična devojčica vatreno riđe, duge kose. Učenica je sedmog razreda razreda Osnovne škole “Sveti Sava” u Sušici i nedavno je proglašena za najboljeg đaka njene generacije. Škola joj je je zbog odličnih rezultata u učenju poklonila lap top kao nagradu.

U razgovoru za Magazin ’For You’ kaže nam da je činjenica što je izabrana za najboljeg đaka velika nagrada za sav dosadašnji rad, trud i odricanja da bude najbolja na kraju svake godine školovanja. “Biti đak generacije je divan osećaj, to “zvanje” je samo potvrda dugog i predanog rada u školi. Svakome bih preporučila svoju školu, jer u njoj đaci mogu da dobiju mnogo znanja, da spoznaju i steknu neke nove veštine, nastavnici su odlični i vrlo predani svom poslu”, kazala nam je Sofija.

Od nje saznajemo da od predmeta najviše voli srpski jezik, matematiku i biologiju, kao i da je dobra u crtanju. Takođe se bavi i sportom. Od malena voli odbojku koju trenira u odbojkaškom klubu ’Gračanica’. Uzor su joj mnogi sportisti, od kojih nam je posebno izdvojila odbojkašice Tijanu Bošković i Maju Ognjenović.

Sofija se u slobodno vreme druži sa drugarima ili gleda filmove. Dodaje i da mnogo vremena, poput svojih vršnjaka provodi na internetu, posebno na TikTok-u, gde ima puno pratilaca i gde pravi klipove posvećene plesu. Ona uči i nove jezike, a sebe za deset godina vidi kao ostvarenu mladu ženu, koja radi posao koji voli, ispunjena je i srećna. “Sebe za deset godina vidim kao ostvarenu sportistkinju, odbojkašicu sa mnogo medalja i dostignuća i kao jednu veoma srećnu i zadovoljnu devojku”, kazala nam je Sofija.

Od nje saznajemo i da voli da čita, a omiljena knjiga i lektira joj je Orlovi rano lete. Kaže nam i da je redovno prati njen omiljeni Magazin ’For You’, gde joj se posebno sviđaju rubrike o modi i filmovima.

 

Ponosna na svoje dosadašnje uspehe

“Oduvek sam bila svestrana, pa sam pored dobrih školskih uspeha, imala i dobre rezultate na raznim vannastavnim aktivnostima”, objašnjava Sofija. Ona je puna reči pohvale za svoju školu, koja joj je “pružila veliku količinu znanja koju nastavnici dele na neki drugačiji, interesantniji način”.

Na kraju razgovora sa Sofijom, ona je iskoristila priliku i da pošalje poruku svojim vršnjacima širom Kosova: “Ponosna sam na sebe i svoje dosadašnje uspehe i što nikad ne odustajem na putu do cilja. Želim i svim svojim vršnjacima da budu vredni i radni. Slušajte svoje roditelje, trudite se i uspeh neće izostati.

Sofiji kao i svim ostalim uspešnim đacima želimo da ispune sve svoje želje i planove i da u punom sjaju nastave da ostvaruju sve veće i veće uspehe.

 

NEW MAGAZINE