SPISAK ZADATAKA ZA USPEŠNU PRIJAVU NA UNIVERZITETE U SAD

11.11.2020

Šta i gde studirati? Ovo su dva pitanja koja su nesumnjivo glavna briga svih maturanata. Naravno, mnogi već znaju šta će biti njihovo polje studija, ali ima i onih koji nameravaju da nastave studije u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). Ovi drugi znaju da se bliži rok za prijavu i već se pripremaju.

 

Da bi pomogli onima koji žele da pokušaju da steknu pravo na studiranje na nekom od univerziteta u SAD-u, američka neprofitna organizacija “The College Board” objavila je listu zadataka koje bi trebalo da obavite kako biste bili što uspešniji u ovom procesu. Ovu listu obaveza (kontrolnu listu) možete pronaći ovde.

 

The College Board osnovan je 1900. godine kako bi studentima pružio priliku za uspeh na univerzitetima. Osnovan je sa ciljem da proširi pristup visokom obrazovanju. Danas je u članstvo ove organizacije uključeno preko 6000 obrazovnih institucija i posvećeni su promovisanju izvrsnosti i jednakosti u obrazovanju.

 

Svake godine The College Board pomaže preko sedam miliona studenata da se pripreme za uspešnu prijavu na univerzitete, uključujući SAT test i program “Advanced placement”. Da biste saznali više o ovoj organizaciji, kliknite ovde.

NEW MAGAZINE