STEFAN PAVLOVIĆ – HOĆE GA I DOBRE OCENE I MEDALJE!  

28.02.2022

 

Dobar drug, dobar đak i odličan sportista.  Spreman da u sportu kojim se bavi dosegne što više zlatnih odličja i medalja. U ovom broju 4You Magazina predstavljamo vam Stefana Pavlovića, 16- godišnjeg učenika srednje Medicinske škole sa domom učenika u Kosovskoj Mitrovici.

 

Stefan Pavlović je učenik treće godine, smera za fizioterapeute. Odmah na početku razgovora kaže da su mu omiljeni predmeti masaža i kineziologija, jer su vezani sa posao kojim planira nekada da se bavi. Nepune dve godine bavi se kik-boksom.

 

Kao deo Kik Box Kluba  “028” osvojio je veliki broj medalja u prethodnom periodu. Još od malih nogu, bavio se sportom, u školi je igrao za školske timove, ali ga nijedan od  tih sportova nije ispunjavao kao kik boks. Od kada je otišao na prvi trening, zaljubio se u taj sport, ne znajući da će biti toliko uspešan. Trener je ubrzo prepoznao njegov talenat i posvetio mu svoj trud i znanje.

 

Nedavno se takmičio na Evropskom prvenstvu koje je održano u Crnoj Gori. Nažalost, u finalu je poražen od nemačkog takmičara, ali ne žali puno zbog toga, jer je budućnost pred njim. „Lep je osećaj biti viceprvak Evrope, osvojiti srebro na takvom turniru… Mislim da je moj nastup u finalu mogao biti mnogo bolji. Imao sam dobre šanse da pobedim protivnika, ali me je ’dobio’ na iskustvo. Zadovoljan sam urađenim, ali želim da budem mnogo bolji, trudiću se i dalje“, kaže Stefan. Dodaje da su mu omiljene medalje zlatna i srebrna sa Balkanskog i Evropskog prvenstva.

 

Rad, trud i znoj

Radne dane ovaj momak provodi u školi i u ringu. Priznaje da nema puno slobodnog vremena, koje  se trudi uglavnom da posveti porodici i prijateljima. Ima punu podršku roditelja i društva. Profesori mu takođe izlaze maksimalno u susret, opravdavaju časove, pomažu mu kako i koliko mogu.

 

“Da bi bili uspešni u bilo kom poslu, pa i u sportu, potrebno je uložiti puno rada, truda, znoja… Neretko se tokom treninga ili kik-boks meča prolije i po koja kap krvi. Treniramo dva do tri sata dnevno, svakog radnog dana. Svaki sport ima svoje prednosti i mane. Pozitivno kod kik-boksa je to što na treninzima i takmičenjima upoznajemo nove ljude, uspostavljamo kontakte… Mane ovog sporta su silne povrede i udarci, koji mogu da utiču na naša tela za 20, 30 godina”, objašnjava Stefan.

 

Bavite se sportom i obrazujte se

Kao i svaki tinejdžer voli muziku i filmove. Voli da čita, ali i da provodi vreme na internetu i društvenim mrežama, gde prati svoje omiljene sportiste i uzore. Trudi se da vodi računa o ishrani, načinu života i disciplini. Nada se da će jednog dana postati uspešan fizioterapeut. Ima mnogo planova koji se tiču sporta. Svojim vršnjacima poručuje da rade na sebi jer se uvek svaki trud isplati.

 

„ Klonite se loših navika, bavite se sportom, čitajte i obrazujte se. Želim i svim svojim vršnjacima da budu vredni i radni. Slušajte svoje roditelje, trudite se i uspeh neće izostati“, kazao nam je ovaj momak.

 

Stefanu, kao i svim ostalim uspešnim đacima želimo da ispune sve svoje želje i planove u Novoj 2022. godini i da u punom sjaju nastave da ostvaruju sve veće i veće uspehe.

 

NEW MAGAZINE