TATIJANA RADUNOVIĆ – TALENAT I HARIZMA!

09.06.2023

 

 

Tatijana Radunović se ističe po svojoj snažnoj i emotivnoj interpretaciji muzike, a njeni nastupi su uvek puni energije i strasti. Pre nekog vremena takmičila u muzičkom takmičenju “Kosovski biseri”, postigla je zapažene rezultate i privukla pažnju publike svojim muzičkim izvođenjima i snažnoj harizmi.

 

Ona poseduje glasovne sposobnosti, tehničke veštine, interpretaciju, autentičnost, strast i radnu etiku, a to su osobine, koje zajedno sa drugim faktorima poput stila pevanja, žanra i jedinstvenosti, utiču na onaj  famozni faktor X, koji karakteriše dobru pevačicu. Na početku razgovora za Magazin 4You saznajemo da je prve muzičke korake napravila u svom rodnom gradu Mitrovici, gde je pohađala nižu muzičku školu. “Ljubav prema muzici je postojala oduvek, završila sam nižu muzičku školu, ali se nisam bavila pevanjem sve do prethodne godine kada sam iznenada na nagovor svog supruga krenula na časove pevanja i osmelila se da podelim svoje muzičko umeće“, kaže nam.

 

TEXTBOX

Na Jutjubu se februara meseca, pojavio muzički spot za pesmu “Nije nam se dalo” Maje Marković, u Tatijaninom izvođenju. To je sve popularnija, tzv. “kaver” forma, tj. obrada već postojećih, autorskih pesama, gde se od onog ko obrađuje pesmu, jedino očekuje da u videu naglasi da se radi o “kaveru” i pritom navede ime samog autora. To je izvanredan i prilično jednostavan način da se neafirmisani izvođači, predstave javnosti svojim talentom na jedan zaobilazan način, a Tatijana je u tome i više nego uspela, iako je sumnjala u sebe i svoj talenat.

 

Organizacija, trud i rad su ključ uspeha!

“Najveći problem sebi sam bila ja sama, moja nesigurnost da li će sve to ispasti dobro, kako će to biti prihvaćeno, ko će šta reći… Sve to može stvarno da sputa mlade ljude i sve one koji žele da krenu tim putem. Trebalo bi da sami sebi odredimo prioritete čije komentare i mišljenje treba da uvažimo. Ne treba se plašiti. Muzika jeste nešto što se voli, nešto što čini da poletim, da se osećam kao dete. A strah jeste naš najveći neprijatelj. Čovek mora uvek sebe da podseća odakle je krenuo i da bude prizeman” priča Tatijana, koja je inače lingvista i bavi se engleskim jezikom i književnošću.

 

Prema njenim rečima, glavna zasluga za  snimanje „kavera“ kako bi u njenom glasu, pored ukućana, uživali i drugi ljudi, bio je, njen suprug. Tatijana je inače mama dva dečaka. Iz te perspektive, govoreći o pravilnoj muzičkoj orijentaciji dece i mladih koja podrazumeva odabir kvalitetne muzike, ona kaže da se malo pažnje danas posvećuje muzici za decu i da su roditelji ti koji usađuju muzički ukus. “Kada smo mi bili mali, bilo je divne muzike za decu. Sećam se Dragana Lakovića, Minje Subote… Mi kao roditelji moramo da pazimo kakvu muziku slušamo i čemu su naša deca izložena. Naše je da postavimo dobre temelje, a oni će proraditi kad – tad”, kaže ona.

 

Dodaje da joj je prva ljubav pop muzika i to je muzički žanr u kojem bi želela da se u budućnosti ostvari. Iako voli pop, to je nije sprečilo da nedavno učestvuje u takmičenju “Kosovski biseri” u okviru kojeg se pevala narodna izvorna muzika i na kojem je pokazala izvanredno umeće.

 

Na kraju razgovora za Magazin 4You, Tatijana Radunović obećala nam je da će u skorijoj budućnosti snimiti nov, autorski singl, a imala je i poruku za naše čitaoce: “Mladima bih poručila da slušaju svoje srce i da nikada nije kasno krenuti za svojim snovima, kao i da su organizacija, trud i rad na sebi ključ uspeha“.

NEW MAGAZINE