TEHNOLOŠKE NOVOTARIJE NA POČETKU 2020

15.02.2020

Početak 2020. godine doneo nam je mnoštvo novosti kada je u pitanju tehnologija. Za nama je i Sajam tehnologija i inovacija (CES), koji je održan u Las Vegasu, u Sjedinjenim Američkim Državama. Šta nam je donela nova godina, a šta CES, pročitajte u nastavku.

 

“SAMSUNG BALLIE”
“Samsungov Ballie” – ova “lopta” je zanimljiv pametni kućni uređaj u obliku kugle, opremljen kamerama i senzorima. Može da vas prati, kontroliše razne funkcije, fotografiše, šalje obaveštenja o vašem domu kada ste van, a može čak da funkcioniše kao pomoćnik za fitnes. Ima “mobilni interfejs” koji, uz pomoć veštačke inteligencije, traži načine da se prilagodi korisnicima i menjanju njihovih navika. Ballie je termin koji Samsung želi da koristi za robote sa različitim funkcijama, kao što su čišćenje, bezbednosni nadzor i svakodnevni kućni poslovi. Nije, međutim, još poznato kada će ovaj uređaj moći da se kupi, ni kolika će biti njegova cena.

 

“DELL ALIENVARE CONCEP UFO”
Delov najnoviji koncept je zanimljiv kada je u pitanju igranje igrica u pokretu. Prenosivi kompjuter, koji je sličan formi Nintendo-a. sadrži 8-inčni ekran, odvojive kontrolore i podršku za spoljne uređaje poput displeja, ili tastature i miša. Ovo je, međutim, samo koncept. Ipak, prenosivi doživljaj igranja igrica za šta vam neće biti potreban laptop može da bude upravo ono što mnogim ljubiteljima igrica treba da bi uživali u svojim omiljenim igricama i to u pokretu.

 

“JOUÉ” MUZIČKI INSTRUMENT
Joue-ov muzički instrument je modularni uređaj na MIDI kontroleru. Izbor instrumenata se kreće od beatpad-a, preko dirki klavira, do vrata gitare. Takođe poseduje podršku za mobilne uređaje poput tableta. Joue ima potencijal da bude i uređaj za pravljenje muzike za sve koji žele da eksperimentišu sa različitim zvucima, a da pritom ne nose sa sobom džinovski kutiju za instrument.

 

MOON ULTRA
Kvalitet fotografija pametnih telefona se sve više poboljšava, ali osvetljenje ostaje problem, pogotovo kada pokušavate da snimite romantični trenutak sa voljenom osobom. Moon Ultra, mali, osetljiv na dodir, izvor svetla, rešava ovaj problem, pružajući korisnicima snažan izvor svetlosti, a da za to nije potrebno glomazno kućište. Njegove višestruke boje i podesiva svetlost čine ga savršenim saputnikom za one kojima fali svetlosti tokom fotografisanja, ili kojima treba toplija boja od one dostupnih na pametnim telefonima.

 

“SUUNTO 7”
Sunnto koji je poznat po svojim sportskim pametnim satovima predstavio je novi koji ima pametne funkcije Google Vear operativnog sistema. Uređaj poseduje mapu raspona oko 50+ km, omogućavajći vam da pratite lokaciju i kontrolišete muziku na svojoj ruci. Ovaj pametni telefon vam takođe omogućava da pratite broj otkucaja srca, ima ugrađeni GPS, preko 70 sportskih modova. Svoje sportske rezultate možete preko ovog sata da delite na Stravi, Edomondou i TrainingPeaks-u. Takođe, svoje slušalice možete da povežete na svoj pametni telefon i da tokom vežbanja kontrolišete muziku sa svoje ruke.

 

HARMAN KARDON CITATION OASIS
Kada su u pitanju pametni zvučnici novi Harman Kardon Citation Oasis možda je najkorisnija do sada. Ima sve funkcije pametnog budilnika – ne samo da ima LED sat kao Amazon Dot, zajedno s ugrađenim glasovnim asistentom (Google), već i bežično punjenje za telefon. Ima impresivan kvalitet zvuka, malih je dimenzija. Oasis takođe radi kao streamer sa Chromecast i Apple AirPlay mogućnostima, a poseduje takođe opciju koja automatski isključuje Wi-Fi tokom noći. Njegova baterija je punjiva sa mogućnošću korišćenja u trajanju od osam sati.

NEW MAGAZINE