SKARLET JOHANSON – KOMPLETNA LIČNOST

08.11.2022

Skarlet Johanson je možda poznata po ulozi Crne udovice, ali postoje mnoge druge zanimljive činjenice koje možda ne znate. Skarlet Johanson je američka glumica i pevačica koja je takođe jedna od najlepših, harizmatičnih i najšarmantnijih poznatih ličnosti našeg vremena. Ona je jedna od najuticajnijih žena u Holivudu i sada je postala idol za mnoge devojke koje žele dalje da se bave svojom strašću. Njena popularnost i slava izdvajaju je iz gomile i pošto je tako dugo bila na vrhuncu popularnosti, zaista se pojavila kao kompletna ličnost u industriji. Ovde dolazimo do nekih činjenica o njoj koje zaista doprinose njenoj kompletnoj ličnosti

 

Preci

Johanson je rođena 22. novembra 1984. godine na Menhetnu u Njujorku. Njen otac je poreklom iz Kopenhagena, Danska; njena majka je jevrejskog porekla.

 

Počeci

Karijeru je započela radeći reklame i male pozorišne uloge. 1994. godine Johanson je uspela da dobije svoj prvi filmski debi sa filmom Sever (North). Kasnije, 1996. godine imala je ulogu trudne tinejdžerke u filmu Manni & Lo. Johanson je imala pravi proboj 2001. godine kada je dobila ulogu u kultnom klasiku Svet duhova (Ghost World).

 

Odbijanje

Teško je pomisliti da bi se glumica poput Skarlet Johanson ikada suočila sa odbijanjem. Kako se ispostavilo, sve je počelo kada je imala sedam godina kada je njen brat uspešno potpisao ugovor sa agentom za talente, ostavljajući je iza sebe. Odbijanje se nastavilo 2003. godine kada se prijavila u školu umetnosti Tisch u Njujorku, a nekoliko nedelja kasnije suočila se sa još jednom odbijenicom. Još jedan primer je čuveni film “Zamka za roditelje”, gde je Johanson bila na audiciji za ulogu, ali je ona dodeljena Lindzi Lohan. Uprkos svakom značajnom ili malom odbijanju, ona se izborila i postala uspešna priča kakva je danas.

 

Posvećenost

Johansonova je želela da postane glumica još od malena, roditeljima je postalo očigledno kada bi je zatekli ispred ogledala kako plače samo da bi poboljšala svoju glumu. Još jedan nagoveštaj je bio kada je počela da izvodi neverovatne nastupe kod kuće pevajući i plešući za svoju porodicu.

 

Izgled

U svojoj 25-godišnjoj karijeri, proglašena je za jednu od najseksipilnijih živih žena na svetu u bezbroj anketa i publikacija. Časopis “In Touch” joj je dodelio titulu 2006. godine, iste godine, časopis “Esquire” je odlučio da joj dodeli počasno prvo mesto, a sedam godina kasnije, 2013. to su učinili još jednom. To ju je učinilo jedinom ženom koja je ikada dobila ovu čast dva puta.

 

Talenat

Godine 2003. Johanson je bila 18-godišnja glumica koja je imala jednu od onih odlučujućih uloga u karijeri u filmu Izgubljeni u prevodu. Kritičari su je obožavali i hvalili zbog njene izvanredne izvedbe i sposobnosti da glumi stariju osobu. Iste godine dobila je glavnu ulogu u filmu “Devojka sa bisernom minđušom”. U procesu selekcije, pobedila je 150 glumaca i dobila ulogu.

 

Inspiracija

Kejti Peri je 2008. godine uočila prelepu Skarlet Johanson u jednom časopisu i pitala svog dečka da li bi bilo u redu da je poljubi ako bi u tom trenutku prošla kroz vrata. Kako se ispostavilo, Skarlet je bila inspiracija za veliki hit, “I Kissed A Girl”. Johansonova je sve shvatila kao jedan veliki kompliment i našalila se da će, uprkos tome koliko je cela ova stvar divna, ostati verna svom tadašnjem mužu Rajanu Rejnoldsu.

 

Skromnost

Ljudi su često skloni verovanju da su holivudske glumice nepristojne, pune sebe i da vode ludo ekstravagantan način života kakav se viđa samo u filmovima u kojima glume. Možda u tome ima malo istine, ali ne kada je u pitanju Skarlet Johanson. 2004. godine već je bila megazvezda i odlučila je da proslavi svoj 20. rođendan u Diznilendu. Kako se ispostavilo, ona je mega obožavatelj Diznija i još uvek se tamo često fotografiše.

 

Nagrade

Uz beskrajnu listu neverovatnih filmskih uloga i predstava, gotovo je nestvarno da Johanson tek treba da dobije Oskara. Tokom godina bila je nominovana za četiri Zlatna globusa. Takođe je dobila dve nominacije za Oskara za najbolju glumicu u glavnoj ulozi za “Bračnu priču” i najbolju glumicu u sporednoj ulozi u “Jojo Rabbit”.

NEW MAGAZINE