5 ARSYE PSE “STRANGER THINGS” JANË SHFAQJA E RE QË DUHET TA SHIKONI

Me një vlerësim të kritikëve prej 97% dhe vlerësim prej 96% të shikuesve në “Domain Rotten”, Stranger Things është një shfaqje që është quajtur emocionuese, zemërthyese dhe nganjëherë e frikshme, Stranger Things vepron si një homazh i varur nga filmat e Spielberg dhe televizioni i cilësisë së mirë të viteve ’80-ta. Besoni që nga momenti kur shtypni butonin për aktivizim të saj, do të kapeni si peshku në grep dhe do t’ju duhet të anuloni të gjitha planet për të ardhmen e afërt. Ja pse Stranger Things është një nga shfaqjet më të mira në Netflix tani dhe pse ju duhet ta shikoni shfaqjen që fillimisht u ngrit si “E.T. me meloditë e John Carpenter”.

 

  1. Winona Ryder

Ka kaluar një kohë që ne e kemi parë Winona në çdo gjë që ia vlen të flitet për te. Deri më tani kjo është, me shumë paralajmërime, kjo si një rol i rikthimit për yllin ikonik. Për një seri që lulëzon aq shumë me nostalgji, Winona është zgjidhja e përsosur për të na çuar deri te vrima e lepurit në tregimet e tmerrshme të tetëdhjetave, me ato të vëllezërit Duffer që u rritën qartë në atë kohë. Me këtë, po aq e madhe sa është Winona, nuk ka asnjë mohim që ajo u ngrit në skenë nga ajo që doli të ishte një grup aktorësh të ri dhe jashtëzakonisht mbresëlënës.

 

  1. Fëmijët

I gjithë rrëfimi i Stranger Things qëndron fort mbi shpatullat e aktorëve për fëmijë dhe ata mbartin mirë barrën. Stranger Things shënon një pikë kthese për shfaqje për 12-vjeçarin Millie Brown, e cila aktron si 11-shja misterioze, një vajzë e re që duket se del  nga askund në qytetin e vogël, pas zhdukjes së papritur të Will. Aktorja e re e bëri rolin sfidues të saj, madje rruajti kokën për rolin dhe arriti të sjellë cenueshmërinë delikate të një personazhi i cili nuk ka në të vërtetë peshën e tërë dialogut për të punuar me të.

 

  1. Muzika

Muzika! Sinqerisht, kolona zanore është arsye e vetme për të shikuar shfaqjen. Me këngë të pëlqyera të The Clash, New Order, Television, David Bowie, The Smyths dhe Joy Division, të gjitha rrëshqitën në shfaqje në kohën e duhur dhe duke përshkruar përsosmërisht çdo gjë që po binte. Rezultati dhe kënga me temë nga John Carpenter vjen nga mirësjellja e duetit të Teksasit, Kyle Dixon dhe Michael Stein (i njohur edhe si Survive).

 

  1. Matthew Modine

Matthew Modine luan si doktori manipulativ, Martin Brenner në Stranger Things, në rolin i cili në thelb është shkruar për te nga Matt dhe Ross Duffer. Përderisa personazhi i tij nuk i dominon me të vërtetë zhvillimet deri më vonë në seri dhe si 11-shja e Millie Brown, ai ka pak dialog, prania e tij e kryesisht shërben vetëm si fytyrë njerëzore ndaj forcave shumë më të errëta në lojë.

 

  1. Nostalgjia

Më shumë se kurrë, ekziston një magjepsje me të gjitha gjërat që lidhen me vitet tetëdhjeta dhe nëntëdhjeta. Faktori i nostalgjisë është i lartë në tërë Stranger Things dhe fëmijët e viteve tetëdhjeta do të shfletojnë referencat e panumërta për filmat dhe kulturën e kohës së popit (Dungeons dhe Dragons dikush?). Faturuar si “një letër dashurie për klasikët e kudogjendur të kultit të viteve 80-ta”, Stranger Things ka arritur me sukses të bëjë homazhe për epokën e shkrepjeve të mbinatyrshme të Stephen King dhe ende del me diçka të re dhe imponuese për t’u parë. Ne do t’i duam përgjithmonë gjërat që kemi dashur si fëmijë dhe sigurisht, nëse Stranger Things vërteton ndonjë gjë, është se ne ishim fëmijë me shije të shkëlqyeshme.

 

Të metat

Ndonjëherë, mund të ketë pak sa më shumë prapavi të vendosur brenda në lojë dhe ajo përdredhet pak si shpejt fort çuditshëm, por që nuk kërkon shumë kohë të përshtateni. Gjithashtu nëse nuk e keni kaluar fëmijërinë tuaj tërësisht të entuziazmuar nga punimet e Stephen King, Spielberg dhe John Carpenter, atëherë me siguri se mund t’i keni të gjitha ngazëllimet në lidhje me këtë shfaqje, por sidoqoftë do t’ju duhet ta pranoni ashtu si është – Stranger Things di saktësisht se si të thërras fëmijën tek të gjithë ne.

PDF Magazine

Prill

READ MORE

NEW MAGAZINE