MËNYRA E DUHUR PËR TË URUAR NJERËZIT PËRMES MEDIAVE SOCIALE

 

Sipas të gjitha gjasave, është të paktën një person në listën tuaj të miqve në një rrjet social ose në listën e kontakteve në mesengjerin, që ju e përdorni, i cili është i prirë t’i bombardojë njerëzit e tjerë me urime të ndryshme të shkruara paraprakisht dhe fotografi të ndërlidhura. Është shumë e mundur që edhe ju të jeni një person i tillë dhe është veçanërisht e nevojshme që ju ta lexoni këtë artikull nëse keni tendencë t’i uroni njerëzit në këtë mënyrë.

 

Bëni tekste të personalizuara me urime

Pavarësisht nëse doni të përgëzoni një person për ndonjë ngjarje private, apo një festë kombëtare, është e rëndësishme të hiqni dorë nga të gjitha urimet digjitale të gatshme për përdorim. Është shumë më e këndshme për një person të dijë se dikush në të vërtetë e ka kaluar pak kohë duke u përpjekur të krijojë diçka të dedikuar posaçërisht për të. Popullariteti i teksteve të urimit të paracaktuara është rritur aq shumë sa që sigurisht nuk do të befasoni askënd me trëndafilat e bukur në një urim digjital dhe as teksti poetik nuk do ta bëjë këtë. Për më tepër, nëse është një festë e madhe kombëtare, është shumë e mundur që një person t’i ketë marrë tashmë dhjetëra urime të ngjashme digjitale dhe ai ose ajo mund të mos i kushtojë vëmendje marrjes së një urimi më shumë nga ju, e lëre më ta lexojë atë.

 

Përdorni porosi të drejtpërdrejta për t’i uruar njerëzit në internet

Ka shumë mënyra me të cilat mund t’ia dërgoni urimet tuaja një personi në mediat sociale. Mund të shkruani një postim në profilin tuaj dhe t’i etiketoni të gjithë atje, të bëni një postim publik në profilin e një personi tjetër, ta shkruani porosinë drejtpërdrejt ose të krijoni një grup për të uruar të gjithë miqtë tuaj me një porosi. Përsëri, pavarësisht nga ngjarja, duhet të mbani mend se porositë direkte për një person të caktuar do të jenë mënyra më e mirë për ta uruar atë.

 

Çdo opsion me dërgimin e të njëjtave urime për të gjithë në të njëjtën kohë është një opsion mjaft i bezdisshëm. Nëse i etiketoni të gjithë në postimin tuaj me urimin, ata do të marrin njoftime për çdo koment të lënë nën një postim të tillë. Krijimi i bisedave në grup për urime është një rast mjaft i ngjashëm, megjithëse për disa njerëz mund të jetë edhe më shqetësues. Kjo është kështu pasi që ata nuk do të marrin thjesht njoftime për komentet e bëra nga të huajt. Ata në fakt do të marrin mesazhe nga të huajt që mund të jenë mjaft të sikletshme dhe të pakëndshme. Në të njëjtën kohë, është gjithmonë një mënyrë më e këndshme për të marrë qoftë edhe një mesazh të shkurtër të dedikuar posaçërisht për ju sesa urime masive të depersonalizuara.

 

Është edhe më e rëndësishme që t’i dërgoni direkt urimet tuaja kushtuar disa ngjarjeve private, veçanërisht kur bëhet fjalë për ato që mbeten ende sekret për njerëzit e tjerë. Ju nuk mund ta dini nëse një person dëshiron që të tjerët të mësojnë për disa lajme të rëndësishme nga postimi i juaj me urime.

 

Mos bëni urime për të gjithë njerëzit në listën tuaj të miqve

Disa njerëz nuk janë të vetëdijshëm për faktin se nuk e kanë asnjë detyrim për t’i uruar të gjithë njerëzit që mund të gjenden në listën e miqve të tyre. Sigurisht, nëse lista është më e shkurtër dhe përfshin vetëm miq të vërtetë, është një situatë tjetër, megjithatë, diçka e tillë ndodh jashtëzakonisht rrallë. Në shumicën e rasteve, shumica e njerëzve në listën e miqve janë të huaj. Mos e humbni kohën duke shkruar mesazhe të shkurtra nga mirësjellja për njerëzit që absolutisht nuk i presin dhe nuk kanë nevojë për to. Etiketa e botës digjitale nuk e ka një rregull të tillë.

 

Përgëzojini njerëzit vetëm për ngjarjet që ata me të vërtetë i festojnë

Është gjithashtu jashtëzakonisht e rëndësishme të siguroheni që një person e feston me të vërtetë festën për të cilën dëshironi ta përgëzoni atë. Ndonjëherë, supozimet tuaja për rëndësinë e një dite të caktuar për këtë person mund të jenë të gabuara. Nëse ky person nuk e feston një festë të caktuar vetëm sepse ai ose ajo nuk ka pasur kurrë një traditë të tillë në shtëpi dhe nuk e ka zhvilluar atë, nuk është aq serioze sa rastet kur njerëzit i neglizhojnë me qëllim disa data. Më pas, mund të ndodhë që edhe të ofendoni një person me urimet tuaja. Kjo është veçanërisht e vërtetë për festat fetare dhe festat që lidhen me forcat ushtarake.

 

Pra, ja ku i keni. Këto janë disa këshilla në lidhje me urimet e njerëzve në rrjetet sociale. Nuk do të jetë fundi i botës nëse nuk u përmbaheni atyre. Por, nëse e bëni, atëherë me siguri urimet dhe dëshirat tuaja do të vlerësohen shumë më tepër dhe do të arrijnë shumë më tepër.

PDF Magazine

Prill

READ MORE

NEW MAGAZINE