4 Apr

Prill

           Më shumë

3 Apr

SHËTITJET VIRTUALE NË 10 ATRAKSIONET MË TË NJOHURA TË BOTËS

Për shkak të pandemisë COVID-19, aktualisht nuk është e mundur që të vizitohen atraksionet dhe destinacionet më të njohura të botës. Mirëpo, kjo nuk do të thotë se nuk mund të kënaqemi me historinë dhe bukuritë e tyre. Petra, Chichen Itza, Machu Pitcchu, Taj Mahal, Stonehenge – janë vetëm disa prej destinacioneve më misterioze dhe […]

           Më shumë

3 Apr

TRI MËNYRA PËR TË PËRBALLUAR FRIKËN ME GUXIM GJATË PANDEMISË SË COVID-19

Pa dyshim, frika një prej efekteve anësore më të frikshme të shkaktuara nga pandemia COVID-19.fakti se ne duhet të qëndrojmë në shtëpi të izoluar vetëm sa i ka vështirësuar gjërat. Sidoqoftë,, kjo nuk do të thotë se nuk ka mënyra për të përballuar me sukses këtë frikë. Kohëve të fundit, Dr. Stanley Kutcher, anëtar i […]

           Më shumë

2 Apr

OBSH DHE RAKUTEN VIBER BASHKOHEN PËR TË LUFTUAR KEQINFORMIMIN PËR COVID-19 ME NJË CHATBOT INTERAKTIV

Një chatbot interaktiv në Rakuten Viber synon që të sjell informacion të saktë rreth COVID-19 për njerëzit në gjuhë të ndryshme. Partneriteti me Rakuten Viber i jep OBSH-së (Organizatës Botërore të Shëndetësisë) potencialin për të kontaktuar me mbi 1 miliard njerëz në gjuhën e tyre amtare drejtpërdrejt përmes telefonave të tyre mobil.   “Synimi i […]

           Më shumë

2 Apr

DITA BOTËRORE E VETËDIJESIMIT PËR AUTIZIMIN

Çdo vit më 2 prill shënohet Dita Botërore e Vetëdijesimit për Autizmin. Duke qenë se sot është dy prilli në vijim mund të lexoni porosinë e Sekretarit të Përgjithshëm të Kombeve të Bashkuara.   Në Ditën Botërore të Vetëdijesimit për Autizimin, ne i njohim dhe vlerësojmë të drejtat e personave të prekur nga autizmi. Sivjet, […]

           Më shumë

1 Apr

KËSHILLA PËR PRINDËRIT NGA OBSH!

Në këtë periudhë kur të gjithë ne duhet të qëndrojmë në shtëpi për shkak të pandemisë COVID-19, gjëja më e rëndësishme është që t’i gjendemi njëri-tjetrit pranë për të ofruar mbështetje, këshilla apo thjesht një bisedë miqësore. Gjithmonë duke i respektuar rregullat e distancës shoqërore të rekomanduara nga ekspertët e shëndetësisë! Në këtë situatë, nuk […]

           Më shumë

1 Apr

NË DITËN E SHAKAVE PËR RRENGJET MË TË FAMSHME

NË DITËN E SHAKAVE PËR RRENGJET MË TË FAMSHME: SPAGETI NË DRU, FERMA MUNCHMALLOW, FLUTURIMI ME FRYMË…   Sot do të duhej të gjeni ndonjë shaka origjinale por, të padëmshme, rreng, apo ndoshta edhe ndonjë lajm të rrejshëm por, me kusht që ajo ta bëjë pranuesin e saj të qeshë me lot. Më 1 prill, […]

           Më shumë

31 Mar

ATË QË NUK MUND TA IMAGJINONI, NUK E BËNI DOT

Dje kemi shkruar për librat që do t’ju ndihmojnë që të udhëtoni me mendjen tuaj në disa vende shumë interesante në botë. Sot, do t’i çojmë gjërat një hap më tej dhe do t’ju ftojmë që t’i shfrytëzoni disa burime online që të liroheni tërësisht dhe me plot kuptimin e fjalës të shkoni në hapësirë. […]

           Më shumë

31 Mar

SFIDA NË INSTAGRAM NË MES TË ARTIT DHE KARANTINËS

Ditët po kalojnë dhe sigurisht se jeni duke e vrarë mendjen se çka tjetër mund të bëni gjatë karantinës që mund të jetë vërtetë zbavitëse. Mësimi në distancë vazhdon, lexojmë, ushtrojmë, shikojmë TV… Në rrjetet sociale nuk ka asnjë risi, përpos ndonjë postimi simpatik tek-tuk. Ndonëse nuk është tërësisht ashtu! A keni dëgjuar për sfidën […]

           Më shumë

30 Mar

Mars

           Më shumë

30 Mar

TED-ED:MËSONI PËRMES FILMAVE TË ANIMUAR!

Pa dyshim ju keni dëgjuar për TED “Technology – Entertainment – Design (Teknologji-Argëtim Dizajn)”. Më të njohurat janë konferencat e tyre në të cilat secili folës e prezanton idenë e vet frymëzuese në mënyrë që të shkaktojë veprimin e milionave. Pastaj e kemi edhe programin TEDx, i cili e mundëson organizimin e konferencave të pavarura […]

           Më shumë

30 Mar

LIBRA QË JU DËRGOJNË NË UDHËTIME

  Këtyre ditëve jemi të detyruar që të qëndrojmë në shtëpi dhe që t’i shmangim maksimalisht kontaktet shoqërore. Teksa ëndërrojmë për udhëtimet e gjata, të mbyllur në shtëpi, nëpër vendet dhe metropolet e largëta botërore mund të shkojmë duke lexuar libra, përmes filmave, udhëtimeve online… Duke qenë se udhëtimi në fakt është gjendje mendore, ne […]

           Më shumë